Xiaomi presenterar ett koncept med anslutna glasögon med en Micro-LED-skärm (video)

0 Shares

Den kinesiska tillverkaren presenterar i video ett koncept av Xiaomi Smart Glasses som ger några ledtrådar om vad som kan bli en framtida kommersiell produkt.

Xiaomi Smart Glasses-konceptet (för en gångs skull kan vi inte säga att Xiaomi inte avslöjade sina planer före Apple, även om det senare inte baserar sin kommunikation på koncept) antar en formfaktor nära traditionella glasögon, samtidigt som den innehåller en monokrom Micro-LED-skärm föredras framför OLED på grund av dess högre pixeltäthet och längre livslängd samtidigt som den har en enklare struktur som möjliggör en mer kompakt skärm, samt enklare skärmintegrering, trots de höga kostnaderna för teknik (som dock kan bli billigare när produkten kommer ut på marknaden).

Bilden skulle projiceras på glaset med en kompakt enhet (2,4×2,02 mm) som erbjuder en ljusstyrka på upp till 2 miljoner nits, vilket skulle tillåta få en bild som är tillräckligt ljus för användning i dagsljus efter att bilden har projicerats på glaset. De smarta glasögonen är autonoma och behöver inte paras ihop med en smartphone för att fungera, och inkluderar en ospecificerad SoC Arm, Wi-Fi/Bluetooth, ett batteri, en 5 megapixel sensor, allt för endast 51 gram (detta verkar extremt lätt ).

Naturligtvis är detta bara ett koncept, och du måste ta informationen från företaget med tillfällets XXL pincett. När det gäller användning framkallar Xiaomi visning av meddelanden, navigering, realtidsöversättning och möjligheten att en dag byta ut smartphones..

Illustration: Xiaomi presenterar ett koncept med smarta glasögon med en Micro-LED-skärm (video)

0 Shares