Xiaomi och Meizu fick böter för att ljuga i reklam

0 Shares

xiaomi meizu fin falsk reklam

ECOVACS

Det finns en sak de har gemensamt Xiaomi Och Meizu, men på den här turnén är det inget att skryta med. Jag hänvisar till nyheterna som ser att de två företagen påverkas av de behöriga myndigheternas beslut att tillfoga dem ett böter för falsk reklam. Särskilt under de senaste månaderna har den kinesiska regeringen skärpt kontrollerna mot företag, inklusive lokala. Om de tidigare ofta och gärna har blundat för någon “otydlig” dynamik, var 2021 året för kampen mot monopol och tjänstefel. Till exempel har Kina ställt sig mot e-handelsjättar som Alibaba, JingDong och Meituan, anklagade för att inte omfördela välstånd över hela landet.

Kinesiska enheter bötfäller Xiaomi och Meizu för att ha gjort falsk reklam

redmi k30 5g

När det gäller Xiaomi och Meizu är frågan dock en annan. För Lei Juns företag kom böterna för att göra falsk reklam för lanseringen av Redmi K30 5G. Sedan företaget började expandera runt om i världen har det under åren börjat inte längre förlita sig enbart på mun till mun på Internet för att marknadsföra sig själv. För två år sedan ägde presentationen av Redmi K30 5G rum och en av skillnaderna jämfört med Pro-modellen är att det paradoxalt nog var icke-Pro-modellen att ståta med en mjukare skärm. Xiaomi valde två olika tillvägagångssätt: LCD men vid 120 Hz för de grundläggande 4G- och 5G-modellerna, OLED vid 60 Hz för Pro.

Problemet är att i en reklambanner på Tmall (en av de viktigaste kinesiska e-handeln) åtföljdes Redmi K30 5G av orden “”. Möjligt att det var ett förbiseende av bannerchefen förväxlad med Pro-modellen; faktum är att myndigheterna har tillfogat Xiaomi en bra, om än blygsamt: 20 000 yuan, lika med ca 2 774 €.

flyme 9 3

Anledningen till att Meizu också fick böter är en annan istället. Som du kanske minns, lanserades Meizu 18-serien med Flyme 9 som “”. En definition som innebar noll oönskade aviseringar, noll bloatware men framför allt noll reklam. Synd att man i praktiken insåg att reklam i verkligheten dök upp i vissa fall, som rapporterats av ägarna till Meizu 18.

Företaget misslyckades inte med att rätta till felet inom några timmar, men tillsynen gick inte under myndigheternas ögon. Så kom en bra för cirka 25 000 yuan 3 468 €. Utöver detta har Meizu vidtagit åtgärder för att ta bort alla sociala inlägg där man betonade beslutet att ta bort reklam. Tydligen var detta beslut inte längre ekonomiskt lönsamt, så reklam kunde återgå till framtida modeller.

⭐️ Upptäck nytt veckoflyer av GizChina med alltid olika exklusiva erbjudanden och kuponger.

0 Shares