WhatsApp-aviseringar: Hur man får LED-blixt för att meddela dig

0 Shares

Det finns många smartphonemodeller idag som har en LED-blixt som följer med telefonens kamera. Ett element som gör att vi kan ta bilder med bättre resultat i svaga ljusförhållanden och som, som vi visar nedan, även kan få det att meddela oss om WhatsApp-aviseringar. På så sätt kan vi veta om vi har nya meddelanden om den blinkande indikatorn blinkar, så vi behöver inte avblockera den för att veta att vi har nya meddelanden.

Hur man ställer in LED-blixt för mobilaviseringar

Både Android och iPhone har möjlighet att ställa in aviseringar för våra meddelanden och samtal genom enhetens LED-blixt. Men beroende på versionen av systemet kan parametrarna eller inställningarna skilja sig något.

När det gäller Android är det vanliga:

  • Låt oss gå vidare till systeminställningarna.
  • Vi väljer Aviseringar alternativ.
  • Beroende på version kan vi gå in Mer underrättelse inställningar
  • Där hittar vi en omkopplare att aktivera led blixt för aviseringar.

I Apple-miljö, beroende på iOS-versionen, kan parametrarna också ändras något. Det är dock normalt:

  • Vi anger inställningarna eller systemkonfigurationen i dem.
  • Vi väljer Är vanliga alternativ.
  • Universell åtkomst
  • Vi aktiverar alternativet Intermittenta LED-varningar … På andra versioner av iOS kan vi behöva gå till Målgrupp> Visuellt och aktivera det här alternativet där.

Från och med nu kommer alla WhatsApp-meddelanden, SMS, appaviseringar, e-postmeddelanden eller samtal som kommer till vår telefon att aktivera mobiltelefonens blixt för att meddela oss om dem.

Aktivera LED-blixt endast för WhatsApp-aviseringar

Men om vi bara vill att LED-blixten ska meddela oss om WhatsApp-meddelanden, måste vi använda den tredjepartsverktyg eftersom systeminställningarna inte tillåter oss att göra denna konfiguration. Så bara när WhatsApp-meddelanden anländer blinkar vår telefons främre kamerablixt-LED.

När det gäller Android kan vi hitta flera applikationer som har utvecklats för att erbjuda denna funktion, till exempel Flash-avisering för alla applikationer eller Flash-aviseringar. Båda applikationerna är tillgängliga för nedladdning och installation på Google-spel från länkarna ovan.

När vi har installerat på vår telefon måste vi fortsätta att konfigurera vart och ett av alternativen vi erbjuder. Vid flashaviseringar kan vi ställa in flashminne för att meddela oss om WhatsApp-aviseringar när mobiltelefonen är tyst, skärmen är låst eller om vi vill att de ska stängas av, till exempel i fickläge.

Om vår mobiltelefon inte har en LED-blixt på framsidan kan vi också använda en av huvudkamerorna. Naturligtvis aktiveras den bara om mobilen vänds upp och ned. Naturligtvis kan blixtaviseringar användas för att specificera i vilka applikationer LED-blixten ska aktiveras. I det här fallet, om vi vill att det bara ska vara för WhatsApp-meddelanden, måste vi utesluta resten från inställningarna.

När det gäller Notifications for all tillåter appen även en hel del inställningar som typ av blixt, antal avfyrningstider, hur ofta och för vilka appar vi vill att LED-blixten ska meddela oss om notiser. Om vi ​​vill att lysdioden ska tändas när vi tar emot WhatsApp, måste vi aktivera tjänsten Notification App och välja meddelandeappen för att få LED-blixten att blinka när vi tar emot WhatsApp.

Naturligtvis måste vår telefon ha en LED-blixt för att den ska fungera som den ska, även om så inte är fallet kan vi använda huvudkamerablixten på baksidan av telefonen.

Vad händer om min mobiltelefon inte har LED-blixt?

De två apparna som nämns ovan fungerar med den främre LED-blixten på vår enhet, men om vi inte har en, kommer de att fungera med blixten på huvudkameran. Nu ska vi se ljusglimtar vi kommer att ha en mobiltelefon med framsidan nedåt eller i en lämplig position.

Det finns dock en applikation som, även om vi inte har en LED-blixt på en mobiltelefon, simulerar själva blixten på en mobiltelefonskärm. Vi länkar till NotifyBuddy, tillgängligt för Android-enheter på Google Play på samma länk. När det är installerat är det första vi behöver göra att acceptera behörigheter så att du kan komma åt telefonaviseringar, aktivera tjänsten och sedan gå till listan över appar för att aktivera WhatsApp-aviseringar genom den.

I inställningarna kan du välja storlek på lysdioden, färg och frekvens eller hur lång tid det tar att blinka. Det är även möjligt att välja position för denna LED-simulering på skärmen så att den syns var vi vill.

0 Shares