VoLTE kommer i offentlig betatestning kl Free Mobil!

0 Shares

I början av oktober, Free har precis lanserat ett offentligt betatest för att dra nytta av VoLTE på sitt mobilnät. För att delta måste du ha en kompatibel telefon och aktivera VoLTE-tjänsten på dess linje. För detta måste du skicka ordet VoLTE SMS till 1337, och följ instruktionerna exakt.

Som vi har sett, för nu, den här tjänsten är inte kompatibel med 2 €-planerna, inte heller med FreePro-erbjudandena. För att aktivera alternativet på din iPhone, på andra planer Free, du måste gå till inställningar > Mobildata > alternativ > Röst och data > VoLTE (att aktiveras). Observera att de kompatibla iPhones är: iPhone 7, iPhone 8, iPhone X / XS / XR, iPhone SE 2020, iPhone 11, iPhone 12 och iPhone 13.

Free Mobilen släpar dock efter på detta område., dessa huvudkonkurrenter har erbjudit detta alternativ under lång tid. Kom ihåg att Voice over LTE tillåter att’optimera röstkvaliteten. För närvarande returnerar aktivering av alternativet ett varningsmeddelande som indikerar att operatören inte har certifierat VoLTE på detta mobilnät på iPhone. Detta kan påverka batteritiden, samtal, sms, meddelanden och mobildata.

Illustration: VoLTE anländer till offentligt b & ecirc;-test kl Free Mobil!
0 Shares