Vive Flow: HTC presenterar sitt VR-headset för 549 € designat för "lugn och välbefinnande"

0 Shares

Efter första läckor i början av veckan lyfter HTC officiellt slöjan på sitt nya virtual reality-headset.

Enligt tillverkaren, nykomlingen har designats för rörlighet och komfort för att kunna njuta av stunder av lugn och välbefinnande och träna aktiviteter som meditation med hjälp av dedikerade applikationer (som TRIPP eller MyndVR: A Road to Remember), se filmer i VR på din egen bioduk, stimulera dina nervceller genom att ägna sig åt hjärngymnastik eller samarbeta med kollegor via VIVE Sync.

Detta nya headset har därför för avsikt att inte längre fokusera på vad vi gör, utan på vad vi känner och erbjuda ett aldrig tidigare skådat erbjudande på virtual reality-marknaden (det återstår att se om det kommer publik). Headsetet väger 189 gram (en Oculus Quest 2 visar 503 gram på vågen) är baserat på Qualcomm XR1 SoC (Oculus Quest 2 har den andra generationen av detta chip) erbjuder ett 100° synfält, en 3,2K definition ( 1,6K per öga) med en uppdateringsfrekvens på 75HZ, justerbara dioptriska linser för att justera fokus efter användaren, 3D-spatialt ljud (med möjlighet att ansluta hörlurar eller Bluetooth-hörlurar), och det kommer att vara möjligt att para ihop en Android-smartphone till fungera som kontrollant.

Headsetet har ett internt batteri, men detta är endast utformat för att tillåta växling mellan strömkällor utan att stänga av enheten. HTC erbjuder ett 10 000 mAh externt USB-C-batteri som erbjuder fyra till fem timmars batteritid, men det kommer att vara möjligt att använda en annan strömkälla. Vive Flow har dubbla kameror som tillåter handspårning (via en senare uppdatering) men inga dedikerade kontroller, vilket kommer att hindra de flesta VR-titlar från att spelas på marknaden. Tillverkaren indikerar att Vive Flow kommer att ha mer än 150 dedikerade applikationer i slutet av året. Vive Flow är tillgänglig för förbeställning för 549 euro på tillverkarens webbplats (med som bonus fram till den 31 oktober, ett paket inklusive ett Vive Flow-fodral, 2 månaders prenumeration på Viveport Infinity och 7 artiklar att välja bland ett urval), med första leveranser planerade till november.

Illustration: Vive Flow: HTC presenterar sitt VR-headset till  549 & euro;  trodde;  för & quot; the & rsquo; ser & eacute; & eacute;  och väl- & ecirc;-vara & quot;

0 Shares