VE: 3 bilar på Foxconn, Elon Musk ger råd till VW och den elektriska Macan 2023

0 Shares

Foxconn byggde upp sitt rykte som iPhone-fabriken, vilket gjorde Terry Gou till en nyckelspelare i produktionen av elektroniska produkter. Denna vecka presenterade mannen Foxtron, hans nya elbilsmärke, som kommer att ge upphov till tre modeller under de närmaste åren: Model C (SUV), E (Sedan) och T, en buss – vilken originalitet i namnet ! Gruppen tillkännager några ganska imponerande siffror, som prestanda upp till 750CV, 0 till 100 på 3,8 s och upp till 750 km autonomi beroende på version. Bättre, priserna kan vara mycket konkurrenskraftiga, vi talar om en Model C tillgänglig från 2022 för cirka 30 000 € (i Kina) med 700 km autonomi. Foxconn kommer att förlita sig på Yulon Motor (Luxgen, taiwanesisk biltillverkare) för att bygga sina första bilar – så de börjar inte om från början, trots den relativt enkla designen av elfordon. Kom ihåg att Foxconn även kommer att tillverka Fisker-modeller i USA, via lokala fabriker.

{“id”: “4680”, “images”:[{“id”:126101,”fullName”:”126101_.jpg”,”description”:””},{“id”:126102,”fullName”:”126102_.jpg”,”description”:””},{“id”:126103,”fullName”:”126103_.jpg”,”description”:””}]}

På Volkswagen är vd Herbert Diess inte ledsen över att se Tesla slå sönder bonden på många kriterier, såsom flexibilitet i produktionen. Mannen bjöd till och med in sin nya vän, Elon Musk, personligen framför den tyska gruppens högsta chefer för att ge dem en liten lektion. Som en överraskningsgäst anslöt Elon Musk oss för en kvällsvideokonferens. Kul att höra att även vår starkaste konkurrent tror att vi kommer att lyckas med övergången om vi driver förvandlingen till full kraft. Ett exempel på Teslas lyhördhet: De hanterar chipbristen väldigt bra – anledningen: de utvecklar sin egen programvara. På bara 2-3 veckor hade de ny mjukvara som gör att olika chips kan användas. Imponerande. Ett uttalande som kommer att få folk att le i teknikvärlden, men ganska naturligt i bilindustrin där allt är outsourcat, inklusive mjukvara.

Illustration: VE: 3 bilar på Foxconn, Elon Musk ger råd till VW och Macan & eacute; elektriska 2023

Till sist, Porsche har avslöjat lite information om sin framtida elektriska Macan, som inte kommer att släppas före 2023. Men tillverkaren, ett dotterbolag till Volkswagen, vill inte ha en ID.4 som finns i en lyxversion, utan en dedikerad plattform, som för Taycan. Kallas PPE (Premium Platform Electric), den senare kommer också att användas av Audi och kommer att tillåta använd 800V för snabbladdning, med hög kapacitet (över 100kWh) för en räckvidd på cirka 700 km. Det bör noteras att kamouflerade prototyper redan cirkulerar på vägarna i år, vilket bevisar att modellen redan är långt framskriden.

Illustration: VE: 3 bilar på Foxconn, Elon Musk ger råd till VW och Macan & eacute; elektriska 2023

0 Shares