Världens första 200 megapixel sensor för smartphones hos Samsung

0 Shares

Den koreanska tillverkaren bekräftar sin roll som ledande inom innovation på fotograferingsmarknaden för smartphones genom att presentera den första 200 megapixelsensorn.

Illustration: Världens första 200 megapixel sensor för smartphones hos Samsung

Efter att ha avslöjat sin 108 MP-sensor i augusti 2019 fortsätter Samsung sin fart och presenterar idag ISOCELL HP1. Nykomlingen är en 200 MP-sensor designad för smartphones med 0,64 µm pixlar och förlitar sig på pixelklustringsteknik (Pixel Binning) ChameleonCell för att bäst anpassa sig till olika ljusförhållanden.

Illustration: Världens första 200 megapixel sensor för smartphones hos Samsung

När ljusstyrkan inte är tillräcklig, sensorn kommer att fungera som en 12,5 MP med 2,56 µm pixlar genom att slå samman kvadrater på 4×4 pixlar för att absorbera mer ljus. HP1 kan också använda en 200 MP-konfiguration för 8K-videor med 30 bilder per sekund med en liten beskärning, eller 50 MP för en definition på 8 192 x 6 144 pixlar. HP1 kommer också att förlita sig på Double Super Phase Detection-teknologi för att ge snabbare och mer exakt fokusering.

Illustration: Världens första 200 megapixel sensor för smartphones hos Samsung

Samsung presenterade också ISOCELL GN5 som kommer att ta över från GN2 genom att erbjuda 1,0 μm pixlar tillsammans med Dual Pixel Pro autofokusteknik som gör att ljus kan fångas horisontellt och vertikalt tack vare två fotodioder i varje pixel. Tillverkaren specificerar att flera prover av ISOCELL HP1 och GN5 redan finns i händerna på smartphonetillverkare för integration i deras framtida modeller.

0 Shares