Vad kan vi förvänta oss av Wi-Fi-teknik under 2020?

0 Shares

Tillverkare kommer att fortsätta att satsa på Wi-Fi 6

I år 2020 är demokratiseringen av Wi-Fi 6, om 2019 de viktigaste Wi-Fi 6-routrarna redan har dykt upp på marknaden, kommer det i år att finnas ny utrustning som Wi-Fi-repeaters, USB Wi-Fi-adaptrar, kort Wi-Fi. dyka upp. Fi PCIe och, viktigast av allt, nya avancerade smartphones kommer redan att levereras med denna nya standard för att få ut det mesta av alla nya funktioner i denna standard. Vi levde det redan för några år sedan med Wi-FI 5, först satsade tillverkarna på denna standard i sina hemroutrar, och sedan började de lansera resten av utrustningen med standarden. Det är mycket viktigt att ha all utrustning med Wi-Fi 6 för att dra nytta av alla förbättringar som ingår i standarden, även om Wi-Fi-routrar och Wi-Fi-hotspots är kompatibla med de gamla standarderna kommer vi inte att kunna att dra full nytta av dem. Samsung med sin S10-familj var en av de första som använde Wi-Fi 6-standarden på mobila enheter, men andra tillverkare har gjort samma sak de senaste månaderna.

Har för närvarande redan interna Wi-Fi 6-routrar , Wi-Fi Mesh-system med Wi-Fi 6 och vi har även flera professionella hotspots med denna standard, förutom de första Wi-Fi 6 PCIe-korten som t.ex. ASUS PCE-AX58BT , Använder Intel chipset för det.

Landar Wi-Fi 6E-standarden för att använda 6 GHz-bandet

Under 2020 kommer vi att se de första lagen som använder Wi-Fi 6E-standarden, den är exakt samma som Wi-Fi 6-standarden, men vi kommer att kunna använda 6 GHz-bandet för att ha fler kanaler tillgängliga, så vi kommer att har mindre störningar med andra. Wi-Fi-nätverk i närheten. Genom att aktivera denna Wi-Fi-bandbredd kan vi ha upp till 14 extra kanaler med 80 MHz kanalbredd eller 7 extra kanaler med 160 MHz kanalbredd för att uppnå snabbast möjliga hastighet. Regulatorer arbetar för närvarande med att göra Wi-Fi 6E till verklighet över hela världen, och att vi med en mobil enhet kan uppnå verkliga hastigheter på upp till 1 Gbps utan problem med hjälp av Wi-Fi 6 och 160 MHz bandbredd. kanal.

En annan positiv aspekt av denna lösning är möjligheten att ansluta fler trådlösa klienter samtidigt utan att störa varandra, eftersom vi kan använda flera accesspunkter som sänder på olika kanaler, vilket är idealiskt för en professionell miljö där vi har en hög täthet av kunder. Platser som fotbolls- eller basketarenor och till och med universitetscampus där vi har ett stort antal anslutna kunder kommer att dra nytta av denna Wi-Fi 6E för att använda fler av de tillgängliga frekvensbanden.

Vi rekommenderar att du läser vår artikel om Wi-Fi 6E där vi i detalj förklarar dess tekniska egenskaper, fördelar och varför det är mycket viktigt att implementera och distribuera det globalt. I den här artikeln gjorde vi även en komplett artikel där vi förklarade skillnader mellan Wi-Fi 6 och Wi-Fi 6E Vi rekommenderar att du läser den för att lära dig mer om de stora förändringarna mellan båda standarderna.

Wi-Fi Passpoint för hotspots

Wi-Fi Alliance har standardiserat Hotspot 2.0 och döpt om det till Wi-Fi Passpoint. Denna nya standard möjliggör ett stort antal förbättringar för användare av öppna åtkomstpunkter som inkluderar den. Dessa hotspots kan installeras i bland annat städer, kaféer, restauranger, universitetsområden och fotbollsarenor. Några av fördelarna med Wi-Fi Passpoint är att autentisering är mycket enklare än det brukade vara, och dessutom kommer vi att ha Wi-Fi-roaming mellan olika åtkomstpunkter utan att behöva autentisera på nytt som har hänt tidigare. Detta kommer att göra övergången mellan accesspunkter helt transparent. En annan positiv aspekt är att operatörer kan distribuera hotspots med denna teknik, och att klienten automatiskt autentiseras och inte använder 4G/5G-nätverk, med motsvarande besparingar i mobildata.

Utöver denna Passpoint Wi-Fi-standard kommer vi även att ha Agile Multiband Wi-Fi, vilket i princip gör att vi kan utföra snabb autentisering och avsevärt snabba upp roaming mellan hotspots, så det är nära relaterat till Passpoint Wi-Fi. Vi kommer även att ha Wi-Fi Vantage, vilket gör att vi kan erbjuda säker och enkel åtkomst till Wi-Fi-nätverk och effektivt utnyttja det tillgängliga spektrumet, samt göra det möjligt för oss att använda nätverket i tättbefolkade dynamiska miljöer.

Wi-Fi Passpoint är så viktigt för att öppna Wi-Fi-nätverk och hotspots att det är ett absolut måste om du vill delta i WiFi4EU-program förse kommuner och städer med gratis Wi-Fi.

WPA3 kommer att användas på de flesta datorer

Den senaste trådlösa säkerhetsstandarden, WPA3, har funnits ett tag, men nu vill Wi-Fi Alliance använda den för att säkra trådlösa klienter. Wi-Fi Alliance har gett tillverkarna tillräckligt med tid att utveckla firmware med denna inbyggda standard, men från och med juli 2020 är WPA3-certifiering av Wi-Fi Alliance obligatorisk.

Vi bör inte heller glömma PMF (Protected Management Frames), som redan fanns i WPA2 men är helt utfasad eftersom trådlösa klienter inte stödde det. Nu vill Wi-Fi Alliance förbättra denna säkerhetsfunktion, vilket ökar säkerheten eftersom de bland annat inkluderar skydd mot avautentiseringsattacker. WPA3 kommer att inkludera PMF i juli 2020, och aktivering kommer att krävas för alla Wi-Fi-certifierade enheter.

Som du kan se kommer det att ske viktiga förändringar i världen av trådlöst Wi-Fi under 2020, och i den här artikeln kommer vi att berätta allt i detalj.

0 Shares