USB-IF försöker reda ut förvirring kring USB-C med nya logotyper

0 Shares

USB Implementers Forum, gruppen som ansvarar för att främja och anta USB-standarden, har nya logotyper för USB-C.

Tanken är att skingra användarnas förvirring med de olika tekniska egenskaperna hos USB-C-kablar som finns på marknaden. Dessa nya logotyper är designade för att särskilja de olika hastigheter och laddningseffekter som accepteras för USB-C-kablar och laddare, till exempel för tillbehör som är kompatibla med den senaste USB Power Delivery 3.1-standarden som tillåter upp till 240W.

Illustration: USB-IF försöker reda ut förvirringen kring USB-C med nya logotyper

Enligt USB-IF presenterar organisationen idagi Nya certifierade strömklassningslogotyper för USB Type-C-kabel för att tydligt visa konsumenterna strömkapaciteten hos USB-C-kablar. Certifierade USB Type-C-kablar kommer nu att ha logotyper som markerar stöd för 60W eller 240W effekt enligt definitionen av den nyligen släppta USB Power Delivery (USB PD) 3.1-specifikationen.

Lorganisation anger att vissa tillbehörstillverkare inte följer USB-IF-standarder och rekommenderar därför användare att välja certifierade kablar och laddare från pålitliga källor som visar USB-IF-logotyper på förpackningen, produktbladen eller enheten, laddaren och själva kabeln.

Källa

0 Shares