Tready: allt den här autonoma nedsänkbara roboten kan göra

0 Shares

I allt högre grad kan man se hur många företag och företag använda robotar för att utföra olika uppgifter, eftersom dessa maskiner kan prestera bättre än människor och detta leder till spara tid och pengar. De kan tyckas futuristiska för oss, men vi är inte så långt ifrån att se hur robotar gradvis kommer att introduceras i vardagen. Många olika prototyper har redan utvecklats som tjänar många saker, men den sista, som heter Tready, tjänar flera saker och dessutom, kan sänkas i vatten. Den kan också navigera självständigt eller styra den via appen om du vill.

Ett av problemen med robotar är deras svårighet när det kommer till röra sig i ett visst område.

Kan utföra räddnings- eller inspektionsarbete

Om de står på en slät och fri yta de kommer inte ha några stora problem även om de rör sig snabbare eller långsammare. Däremot om det är ojämn terräng eller ingen stabil yta , uppgiften är svår.

Den här nya roboten ersätter sina ben med ” fenor ”Det gör att han kan röra sig fritt i vilken terräng som helst. Dessutom kan den användas till olika saker som sök- och räddnings- eller inspektionsarbete.

du kan också gå upp och ner för trappor och om du snubblar och faller till marken kan du återvända till stabil position utan komplikationer. Det kan till och med vara det nedsänkt under vattnet i 30 minuter på upp till en meters djup.

Dess struktur är som följer: den har rektangulär kropp och använder fyra rörliga “flikar” för rörelse, som var och en styrs individuellt. Varje ben har ett gummiskydd i änden.

Ingen yta kan motstå

Dess “fenor” gör att den kan vara i horisontellt läge när roboten rör sig på en slät yta och kan röra sig. både upp och ner utan några problem.

Men om det plötsligt dyker upp ett hinder i den miljö som roboten rör sig genom så kan den det uppgången dess främre “fenor” på det angivna föremålet, kan flytta längs den.

När det gäller dess dimensioner, det mäter Mätare 1.1 och nästan 50 cm bred … Den väger 25 kg och kan nå hastigheter på upp till en halv meter per sekund. Hans fyra utbytbara litiumbatterier låt det verka i två till tre timmar.

Kanske förprogrammerad och roamar autonomt eller kontrolleras via en Wi-Fi-anslutning över ett trådlöst nätverk via app den är tillgänglig på både Ios- och Android-enheter.

Som om det inte vore nog du kan också lägga till tillbehör som som kameror för att ta otroliga bilder eller robotvapen.

0 Shares