Tio år: Grattis på födelsedagen Siri!

0 Shares

För tio år sedan idag (men också dagen innan Steve Jobs dog), presenterade Phil Schiller Siri för allmänheten, med lanseringen av iPhone 4s. Kom ihåg att Siri föddes från partnerskapet mellan tre forskningsprogram som startade 2003 för att utveckla en personlig digital assistent: den första militären ledd av Stanford Research Institute och den USA:s försvarsdepartement, den andra lotsad av SRI International att utveckla en smartphone som kan utföra komplexa uppgifter (projekt Förtrupp), och den tredje omfattar projektet Aktiva stöds av SRI International och det schweiziska federala tekniska institutet i Lausanne.

Om början av röstassistenten har varit komplicerad, den har fortsatt att förbättras jämfört med versionerna: väckarklocka, huvudräkning, väderprognos, spela en låt, känna till trafikförhållandena, titta på schemat för dagen, skicka ett SMS (med bil eller inte) eller skriv vad som helst som dyker upp in i ditt huvud. Vissa kritiserar honom dock för att han till stor del ligger bakom Alexa och Google Assistant och skulle vilja ha fler funktioner eller lyhördhet.

Under 2019, Siri har till och med varit i centrum för en spionkontrovers i stort sett överallt i världen. Nyligen passade Susan Bennett – Sirens ursprungliga röst – på att främja en mer användarvänlig och mer tillgänglig webb. Således dyker skådespelerskan upp i en ganska rolig reklam, spelar på hans perfekt igenkännliga röst.

Illustration: Tio år: Grattis på födelsedagen Siri!

Några fler exempel på svar. Tveka inte att skicka andra meddelanden till oss

Illustration: Tio år: Grattis på födelsedagen Siri!

Illustration: Tio år: Grattis på födelsedagen Siri!

0 Shares