Tim Cook gillar inte läckor från hans "anteckningar", vi lär oss i en läcka … från ett memo

0 Shares

Illustration: Tim Cook gillar inte läckor från hans & # 039; m & eacute; mos & quot ;, man lär sig i en läcka ... från en mem

Tim Cook har för vana att tilltala sina anställda – eller några av dem – via e-post eller genom interna möten i Cupertino.

Dessa möten är inte offentliga och de ska inte heller lämna Apples huvudkontor, men inför antalet närvarande händer det nästan varje gång att dessa PM hittas i pressen. Det är dock tack vare en ny läcka reläet av Gränsen, att vi får veta att VD:n för Apple till varje pris vill identifiera den personal som lägger ut dessa biljetter i media.

Jag skriver idag för att jag har hört att många av er är otroligt frustrerade över att se innehållet i mötet läckt ut till reportrar. Detta kommer efter en produktlansering där de flesta detaljerna i våra tillkännagivanden också läcktes till pressen.

Jag vill att du ska veta att jag delar din frustration. Dessa möjligheter att mötas som ett team är verkligen viktiga. Men de fungerar bara om vi kan se till att innehållet stannar inom Apple. Jag vill försäkra er om att vi gör allt som står i vår makt för att identifiera de som tillhandahållit dessa läckor. Som ni vet tolererar vi inte avslöjandet av konfidentiell information, oavsett om det är produkt-IP eller konfidentiella mötesdetaljer. Vi vet att läckorna är ett litet antal personer. Vi vet också att personer som avslöjar konfidentiell information inte har någon plats här.

Om Tim Cook tydligt hänvisar till de senaste tillkännagivandena (som läckor i allmänhet kommer från Asien) nämner han också senaste interna uttalanden om vaccination, distansarbete och interna företagsaffärer. Kort sagt, ingenting ska nu komma ut ur Cupertinos väggar, med risk för att se hans kontrakt brutits.

Inget riktigt nytt, dock i soliga Kalifornien, Apple har alltid varit ganska stenhårda i ämnet, men denna position äger rum i ett lite speciellt sammanhang, där missnöjet ökar i teamen, och där vissa klagar på att Apple inte är lika snabba med att respektera sina anställdas integritet, som det hävdar med sina kunder. Ett sätt för Tim Cook att ta tillbaka sin hand lite och återhämta sin auktoritet, medan han finner sig häcklad av några av sin personal – ett ämne som fortfarande är väldigt känslig i USA för stora bossar.

0 Shares