Tesla: öppning av SuperChargers för tredje part och en ny Model 3 SR+!

0 Shares

Det är en riktig liten revolution som äger rum i början av veckan: som utlovat öppnar Tesla officiellt sina första SuperChargers för fordon från tredje part.

Illustration: Tesla: öppning av SuperChargers för tredje part och en ny Model 3 SR+!

Tills vidare, varumärket testar saken i Nederländerna i ett pilotprogram, innan man generaliserar systemet till resten av världen:

Kommer andra webbplatser att vara öppna för fordon som inte kommer från Tesla?
Vi börjar med ett begränsat antal webbplatser, så vi kan mäta användarupplevelsen, spåra trafik och analysera kommentarer innan vi expanderar. Framtida stationer kommer endast att vara öppna för icke-Tesla-fordon om kapaciteten tillåter.

För att dra fördel av detta måste tredje parts fordon ladda ner Tesla-appen, skapa ett konto och ange sin bankinformation. Då måste du, till skillnad från Tesla, välja terminalnummer för att aktivera laddningen. Sista begränsningen, priset! 0,57 € / kWh, nästan dubbelt så dyrt som för Tesla, men detta system finns redan på Ionity -79 cent per minut för icke-medlemmar och 35 cent med ett abonnemang för mindre än 20 € / månad.

Hela frågan är uppenbarligen huruvida SuperChargers kommer att mättas med tredje parts fordon under de kommande åren. Idag kan vi se att de flesta offentliga terminaler, inklusive på motorvägen, mycket ofta tas med storm, deras antal följer inte trenden med försäljning av elbilar. Öppnandet av SuperChargers är ändå ganska naturligt i utvecklingen av elfordon: vem skulle kunna föreställa sig idag bensinpumpar reserverade för vissa märken!

Äntligen har Tesla precis uppdaterat sin Model 3 SR+ som helt enkelt blir Model 3. Men den stora nyheten, det är ökningen av autonomi, som går från 448 till 491 km! Batterikapaciteten bör normalt överstiga 60kWh, vilket sparar cirka fem mil – cirka trettio på motorvägen. Kom ihåg att dessa modeller är mellan 280 och 320 km på motorvägen, beroende på hastighet och temperatur, vilket är bättre än mängden elbilar med mycket större batterier.

Illustration: Tesla: öppning av SuperChargers för tredje part och en ny Model 3 SR+!

Den andra goda nyheten är att priset ändras inte och låter dig fortfarande dra nytta av den maximala bonusen i Frankrike! Bättre för samma pris kommer den här bilen uppenbarligen att bli en hit, eftersom det redan har varit fallet i flera månader i Europa – dock kommer den inte att levereras förrän nästa februari. Om du tvekar att köpa den, tveka inte att recensera vår video (nedan) som togs i sommar!

0 Shares