Tack vare dessa ändringar, slösa inte ditt batteri när du använder Ubuntu Linux.

0 Shares

Många av de vanliga användarna av Microsoft-systemet är redan medvetna om vissa funktioner som är speciellt utformade för det. Likaså finns det många program speciellt utformade för att hjälpa oss med dessa uppgifter. De som till exempel har gått över till Ubuntu Linux-distributionen och dess applikationer vill dock dra nytta av fördelarna med sin bärbara dator på liknande sätt. Tja, kom ihåg att detta system med öppen källkod också erbjuder oss några intressanta funktioner i detta avseende.

Specifikt syftar vi på möjligheten att göra vissa ändringar i programvarukonfigurationen för att spara batteri. Detta kommer att tillåta oss har stor självständighet i den bärbara datorn, om just nu vi har inte tillgång till elnätet … På samma sätt kan dessa konfigurationer vara användbara när man tänker på att i denna typ av utrustning är autonomi i de flesta fall en av nyckelpunkterna.

Med allt vi berättar för dig är det viktigt att vi gör några konfigurationsändringar i systemet med öppen källkod. Därmed kan vi arbeta med datorn längre, tills vi har ett eluttag till hands. Dessutom kan vi göra dessa ändringar på några sekunder för att återgå till sitt ursprungliga tillstånd när vi behöver det.

Konfigurera Ubuntu för bättre autonomi

Det första vi måste ta hänsyn till i detta avseende är att systemdesignerna erbjuder ett antal standardparametrar. De är giltiga från det att systemet installeras på vår dator, men samtidigt är de helt anpassningsbara.

Så nu ska vi visa dig konfigurationsalternativ vad ska man ta hänsyn till spara batteri i Ubuntu … Det första vi ska göra är att öppna avsnittet för konfiguration av operativsystemet, till exempel genom att högerklicka på skrivbordet. Här har vi möjlighet att finjustera inställningarna. I det nya fönstret som öppnas, i synnerhet på dess vänstra panel, hittar vi olika kategorier som motsvarar systeminställningarna. I det fall som vi är bekymrade över nu kommer vi att välja den sk Energi

Det första vi ser i fönstret som öppnas är den aktuella batteriprocenten. På samma sätt har vi möjligheten att alltid lämna denna data i sikte. Men för att öka autonomin för den bärbara datorn, som vi letar efter nu, måste vi minska tiden skärmen stängs av automatiskt på grund av passivitet. Tänk på att det är minst en minut här.

Vi kan också utföra samma förändring med en full sovläge. Låt oss ta en titt på avsnittet Stäng av automatiskt. Denna period kan dock förkortas till 15 minuter. Förutom ovanstående förändringar skulle det också vara intressant om vi minskar skärmens ljusstyrka är maximal … Detta är en av de saker som vanligtvis förbrukar mest batterikraft.

0 Shares