Spotify är intresserad av SharePlay-funktionen

0 Shares

Spotify skulle mycket väl kunna integrera en av flaggskeppsfunktionerna som presenterades på WWDC21 av Cupertino.

Streamingtjänsten är ibland ovillig att anpassa sig till de teknologier som erbjuds av Cupertino, men Utvecklaren Steve Moser grävde fram en ikon speciellt designad för SharePlay i Spotify-appen. Som en påminnelse låter SharePlay, som fortfarande inte är aktiverat i iOS 15, dela innehåll med dina samtalspartner via FaceTime (musik via Apple Music med möjlighet att hantera uppspelning, videor, delning av skärmen) eller möjligheten att sända på Apple TV. När delningen väl har initierats visas en enda miniatyrbild med samtalsdeltagarnas ansikten för att inte röra ner skärmen och för att kunna njuta av innehållet (personen som talar visas då automatiskt för de andra deltagarna), med möjlighet till ändra storlek på den..

Illustration: Spotify är intresserad av  funktionalitet  SharePlay

Vår egen beta-testning gjorde det möjligt för oss att dela våra skärmar, och att tillsammans titta på några minuter av en serie från Apple TV + (ingen skärmdump, videon ersätts med svart för att respektera rättigheterna för de skyddade videorna), med möjlighet för varje samtalspartner att pausa/spela upp eller föra läsningen framåt. Detsamma gäller musik från Apple Music-katalogen som sänds till alla parter. Det är möjligt att justera volymen, men det är gemensamt för diskussionen eller för det delade innehållet (du kan justera volymen på det delade innehållet i applikationen som det kommer från).

Illustration: Spotify är intresserad av  funktionalitet  SharePlay

Erfarenheten var intressant och kan vara användbar för många användare, men flytbarheten var ännu inte där, vilket bör lösas för tillgänglighet via en kommande uppdatering

Källa

0 Shares