Slutliga versioner av iOS / iPadOS / tvOS15 och watchOS 8 är tillgängliga

0 Shares

Efter att ha presenterat sin nya iPhone, iPad och iPad mini den 14 september rullar Cupertino nu ut de slutgiltiga versionerna av iOS / iPadOS / tvOS 15 och watchOS 8 för alla användare med en kompatibel enhet.

Illustration: De slutliga versionerna av iOS / iPadOS / tvOS15 och watchOS 8 är tillgängliga

Låt oss börja med de goda nyheterna, maskiner som är kompatibla med watchOS 7, iOS 14, iPadOS 14 och tvOS 14 kommer alla att kunna växla sömlöst till de nya iterationerna (även om installation av watchOS 8 på en Apple Watch Series 3 ofta kräver en fullständig återställning (förutom på mobilmodeller). med 16 GB lagringsutrymme, mot 8 GB för standardmodellen.Var försiktig, men vissa funktioner är reserverade för nyare iPhones.

Illustration: De slutliga versionerna av iOS / iPadOS / tvOS15 och watchOS 8 är tillgängliga

Vissa funktioner som presenteras under WWDC21 kommer dock att saknas i dessa slutliga versioner, såsom SharePlay eller Universal Control, och det kommer att vara nödvändigt att vänta på en senare uppdatering för att dra nytta av det. iPhone 13-serien och iPad 9 och iPad mini 6 kommer därför att levereras den 24 september med den senaste versionen av systemet. Du kan också läsa vår artikel som sammanfattar vad som är nytt i iOS 15.

Illustration: De slutliga versionerna av iOS / iPadOS / tvOS15 och watchOS 8 är tillgängliga

Användare kommer fortfarande att kunna komma igång med några nya funktioner, såsom rumsligt ljud och porträttläge via FaceTime, mikrofonlägen, koncentrationsläge, omdesignade meddelanden, 3D-renderingar i kartor (beroende på land), ett nytt gränssnitt för Safari, Live Text-funktion för foton, en uppdaterad hälsoapp eller till och med iCloud +. Du kan titta på våra videor nedan för att lära dig om de viktigaste nya funktionerna i denna batch innan de nya systemen kommer.

Som vanligt sker utrullningen av dessa uppdateringar gradvis. Vissa kommer att kunna dra nytta av dem så snart den här artikeln publiceras, och andra kommer att behöva vänta några minuter/timmar innan de är tillgängliga.

Ta reda på vad som är nytt i iOS 15 i video

Här är vår översikt över vad som är nytt i iPadOS 15!

Här är vår översikt över vad som är nytt i watchOS 8!

0 Shares