Resultat: Facebook, Twitter och Snap påverkas av nya iOS-sekretessfunktioner

0 Shares

Aktiekurserna på Facebook (-4,4%), Twitter (-3%) och andra företag – vars affärsmodell bygger på digitala annonsintäkter – har fallit rejält de senaste timmarna. Faktum är att dessa företag skulle påverkas av resultaten av publiceringen av Snap (Snapchat), som sägs vara särskilt påverkad av de senaste sekretessfunktionerna i iOS.

Den lilla spökaffischen försäljningen ökade dock med 57 % under tredje kvartalet, men det växer bara till 1,07 miljarder dollar (överstiger 1 miljard dollar för första gången i dess historia). Snap rapporterade också en lägre än förväntad nettoförlust på $71,9 miljoner (5 cent per aktie) ned från förlusten på $199,8 miljoner (-14 cent per aktie) under tredje kvartalet 2020.

Illustration: Resultat: Facebook, Twitter och Snap påverkas av nya integritetsfunktioner  iOS

Antalet dagliga aktiva användare har nått 306 miljoner under det tredje kvartalet, högre än analytikernas förväntningar (301,8 miljoner). Men där, Wall Street förväntade sig bättre, runt 1,1 miljarder dollar enligt FactSet-konsensus. Sanktionen är omedelbar eftersom titeln har sjunkit med 67% sedan igår, vilket leder till att andra företag fallit.

I ett pressmeddelande, Snaps ledning misslyckades inte med att hålla Apple ansvarigt och skylla det för bristen i reklamintäkter. För henne är det verkligen Cupertino och dess nya integritetspolicy, som har blockerat annonsörer på iPhone-applikationer.

Vår reklamverksamhet har skakat av iOS-annonsspårningsändringarna som Apple lanserade i juni och juli. Dessa förändringar “har fullständigt undergrävt många branschstandarder och annonsörers beteenden, som varit baserade på IDFA i ett decennium.

0 Shares