Ransomware: REvil, gruppen hackare som i sin tur hackats av USA

0 Shares

Sådan är tagen som trodde att ta! REvil, hackergruppen som ansvarar för en rad hacks (inklusive Quanta – en Apple-leverantör), hackades denna vecka av flera statliga aktörer i en internationell operation. Deras sida är nu otillgänglig.

Illustration: Ransomwares: REvil, hackergruppen  & en grav;  hans tur av USA

Citerar källor nära fallet, Reuters klargjorde att FBI, denUSA:s cyberkommando och underrättelsetjänsterna har gått samman med utländska regeringar för att attackera REvil-infrastrukturen och ta kontroll över vissa servrar. Även om detaljer om transaktionen inte avslöjades, Gruppens infiltrationsinsatser sägs ha tagit fart strax efter att REvil hackade sig in på IT-förvaltningsföretaget Kaseya i juli förra året. Uppenbarligen skulle FBI ha fått en universell dekrypteringsnyckel, som skulle ha gjort det möjligt för de infekterade företagen -via Kaseya- att återställa sina filer utan att betala lösen men också att blockera gruppens aktiviteter. ransomware. Äntligen, för nu…

Kom ihåg att i maj förra året hade REvil laddade upp tekniska ritningar av Apple-produkter, som hade förmedlats i kretsen av reparatörer. Han hade också tagit bort dessa från sin databas (kanske via denna berömda nyckel).

0 Shares