Problem på iPhone 13 med de nya MagSafe-korthållarna och Find My App

0 Shares

Förutom iPhone 13s har Cupertino lanserat nya MagSafe-korthållare som nu är kompatibla med Locate-appen.

Det verkar som att många nya iPhone 13 / mini / Pro / Pro Max-ägare också har fallit för den nya korthållaren har problem med att integrera den i Find My-appen på sin smartphone. Vittnesmål hopar sig på Reddit, vilket tyder på ett programvaruproblem (det skulle inte vara det första) på sidan av iOS 15.

Illustration: Problem på iPhone 13 med den nya MagSafe-korthållaren och Find My App

Även om vissa vittnesmål också nämner oro för iPhone 12s verkar problemet främst påverka Cupertinos senaste smartphones, levererade med iOS 15. I den bästa av alla världar visas ett fönster automatiskt när en MagSafe-korthållare (den senaste versionen) fästs på baksidan av en MagSafe-kompatibel iPhone, men i vissa fall vägrar detta fönster helt enkelt att visas.

Några få kunder som kontaktade Apples support fick rådet att återställa nätverksinställningarna (Inställningar / Allmänt / Överför eller återställ iPhone / Återställ / Återställ nätverksinställningar), vilket sedan gjorde det möjligt för dem att se det berömda fönstret visas och att para ihop sin korthållare med sin smartphone. Ett annat, mer restriktivt alternativ skulle vara att sätta smarttelefonen i DFU (Device Firmware Update) och installera om iOS 15 från en Mac. Eftersom Apple är medvetet om problemet, är en (mafttonde) programvarufix på gång.

MagSafe-korthållaren för 65 €

0 Shares