Ovanligt: ​​ett externt batteri för … elbil (ZipCharge Go)

0 Shares

Idén kanske låter galen, för att inte säga lite störande, men en startup har skapat ett externt batteri för … elbilar.

ZipCharge Go är faktiskt en enorm ackumulator från 4 till 8 kWh, tänker runt 25 till 50 kg, och kan leverera en effekt på 7,2 kW till alla el- eller hybridfordon på marknaden. Detta motsvarar alltså cirka 30 minuter till 1 timmes laddning på en offentlig terminal, det vill säga mellan 5 och 10 % av ett Tesla Model 3 Large Autonomy-batteri. Uppenbarligen måste detta batteri laddas före varje användning, vilket fördubblar tiden för laddning.

Illustration: Ovanligt: ​​ett externt batteri för ... en elbil (ZipCharge Go)

I praktiken, Detta ger därför mellan 20 och 40 km autonomi beroende på fordonet och vägarna, vilket kan hjälpa tillfälligt – förutsatt att du kan förvara det stora batteriet i bagageutrymmet. Men paradoxalt nog är det just de små fordonen (Honda E, Mini, Mazda MX-30) som har minst räckvidd … och minsta utrymmen ombord!

Illustration: Ovanligt: ​​ett externt batteri för ... en elbil (ZipCharge Go)

I verkligheten är detta inte riktigt syftet med det här systemet, vilket speciellt gör att du kan ladda din bil när du inte har ett eluttag. I stan är laddstationer sällsynta, även på parkeringar, och att kunna lägga till daglig förbrukning på mobil basis skulle kunna göra det möjligt för vissa stadsbor att klara sig utan ett uttag på sin parkeringsplats – som redan är fallet med cyklar eller elskotrar, som mestadels laddas hemma. ZipCharge Go kunde intresserar både privatpersoner och yrkesverksamma (hotell, uthyrningsföretag, taxibilar…) som då och då behöver sköta rörligheten.

Priset på varan är ännu inte officiellt, men varumärket nämner också en prenumerationsformel på cirka 50 € / månad.

{“id”: “9a9ad75172”, “images”:[{“id”:”a93fdefe6c”,”fullName”:”a93fdefe6c_zipcharge-go.jpg”,”description”:””},{“id”:”177169dc2f”,”fullName”:”177169dc2f_zipcharge-go5.jpg”,”description”:””},{“id”:”d40fb87557″,”fullName”:”d40fb87557_zipcharge-go4.jpg”,”description”:””},{“id”:”a0253cdabf”,”fullName”:”a0253cdabf_zipcharge-go3.jpg”,”description”:””},{“id”:”65522eccaa”,”fullName”:”65522eccaa_zipcharge-go2.jpg”,”description”:””}]}

0 Shares