Om du har problem med att återställa ditt lösenord

0 Shares

Illustration: Om du har problem med att återställa ditt lösenord

Vissa av er har problem med att migrera ditt Mac4Ever-konto ikväll, trots strikt efterlevnad av proceduren.

Om du har för många anslutningsfel, vi arbetar med problemet, som bör lösas inom kort och är relaterat till flera anslutningar från samma IP (mobilnod/fiber etc.)

– Ja du får inget mejl för att ändra ditt lösenord: detta är en bugg relaterad till att skicka e-post till vissa adresser (särskilt Mac / iCloud), som bör åtgärdas inom kort.

Om du inte kan logga in på ditt konto genom att följa proceduren påminner jag dig om att det är absolut nödvändigt att klicka på Återställ ditt lösenord innan du försöker ansluta.

Om du skapar ett konto med ditt Google-ID, kommer det inte att fungera om du har samma e-post med ett befintligt konto på Mac4Ever. (Det kan inte finnas två konton med samma e-postadress).

Vi har problem med e-postmeddelanden från vissa internetleverantörer som Apple (Mig / iCloud), Free eller Orange (du får inte alltid meddelanden på dessa rutor). Om du har en annan e-postadress (Google, etc.), ge företräde åt dessa tredjepartstjänster. Du kan ändra din e-post via proceduren (vilket ofta är det enklaste). Vi arbetar med ämnet.

– Ja efter att ha klickat på länken mottaget via e-post får du ett felmeddelande (“SessionsID förväntat …”), försök att kopiera/sortera länken som du fått via e-post, och eventuellt i en annan webbläsare än Safari eller från en dator om du bara är inloggad på iPhone.

Anslutningsläget “Anslut med Apple” fungerar inte korrekt, vi jobbar på en snabb lösning.

FireFox visar inte alltid länken “Förlorat lösenord” korrekt, försök med en annan webbläsare medan du väntar på en åtgärd.

Vi kommer att uppdatera den här sidan om vi har några andra vanliga fel att rapportera till dig.

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor/svårigheter.

0 Shares