Nintendos Dr Mario World-spel rullas ut på iOS och Android

0 Shares

Den japanska videospelsjätten tillkännagav det förra sommaren, och upphörandet av dess titel Dr. Mario World på iOS och Android är nu officiellt.

Om några spel från Kyoto-företaget lyser på App Store, som Fire Emblem Heroes (som inbringade 500 miljoner dollar på bara 2 års aktivitet), Mario Kart Tour och i mindre utsträckning Super Mario Run eller Animal Crossing : Pocket Läger, detta verkar inte vara fallet för Dr. Mario World, en titel som lyfter fram den berömda italienska rörmokaren, företagets maskot. Nintendo bestämde sig därför för att koppla bort spelet och hade slutat sälja diamanter, spelets virtuella valuta, från och med juli 2021.

Som en påminnelse, Titeln är baserad på 1990 års pusselspel Dr Mario som erbjuder spelarna möjligheten att kombinera olika färgade piller för att eliminera virus och miasma från kroppen på sina patienter. Som i alla bra Match 3:or behöver du bara matcha tre föremål av samma färg vertikalt eller horisontellt för att rensa dem, men antalet tillgängliga piller är begränsat.

De olika spelbara hjältarna (Dr Mario, Princess Peach, Toad) har var och en speciell kraft att ta sig ur dåliga tider. Ett flerspelarläge är också en del av spelet förutom enspelaräventyret. Trots Nintendos många tillkännagivanden att företaget föredrar enstaka köptitlar, som Super Mario Run, Nintendo valde fortfarande affärsmodellen Freemium för Dr. Mario World., det senare har visat sig vara mycket mer lönsamt.

0 Shares