MyCanal-appen är nu SharePlay-kompatibel (+ undersökning: använder du den här funktionen?)

0 Shares

En av våra läsare informerade oss om ankomsten av SharePlay-kompatibilitet i myCanal-appen.

Illustration: MyCanal-appen är nu SharePlay-kompatibel (+ undersökning: använder du den här funktionen?)

Som en påminnelse tillåter denna funktion som presenterades på WWDC21 och aktiverad i iOS 15.1 dela innehåll med dina samtalspartner via FaceTime (musik via Apple Music med möjlighet att hantera uppspelning, videor via Apple TV + och nu myCanal, eller skärmdelning via ikonen uppe till höger i gränssnittet), eller möjlighet att streama till en Apple TV.

Illustration: MyCanal-appen är nu SharePlay-kompatibel (+ undersökning: använder du den här funktionen?)

När delning har initierats (automatiskt genom att starta Apple Music, Apple TV eller myCanal, men samtalspartnern måste acceptera SharePlay-inbjudan om han inte har öppnat applikationen på sin sida), en enda miniatyrbild med samtalspartnernas ansikten visas för att inte röra skärmen och för att kunna njuta av innehållet (personen som talar visas då automatiskt för de andra deltagarna), med möjlighet att ändra storlek på den, pausa/spela eller flytta fram läsningen.

Det återstår att se användarnas verkliga användning av det. Den här funktionen kan alltså användas av de som vill hålla kontakten med sin grupp av vänner och njuta av fjärrinnehåll, eller genom att förlita sig på skärmdelning för att hjälpa bekanta och familj. Låt oss veta din feedback i kommentarerna och i enkäten.

0 Shares