MacBook Pro: några problem med skåran och menyraden för vissa appar

0 Shares

Apple introducerade sina 14 och 16-tums MacBook Pros med ett snäpp förra veckan, och tidiga användare stöter ibland på vissa skärmproblem.

Det här är fallet med Quinn Nelson från Snazzy Labs YouTube-kanal, som lade upp flera videor på Twitter (tillade lite dramatik) visar de problem som uppstår med vissa appar som ännu inte är optimerade, vare sig med flikarna i menyraden som visas under skåran, eller till och med applikationer som iStat-menyer vars ikoner ibland samlas på höger sida av fältet tills de når det berömda skåran.

Om musen under normala tider går under skåran, vissa icke-optimerade applikationer sprider ut sina menyer och musen kommer bara att kunna kringgå skåran. Genom att välja menyerna teleporteras musen sedan till andra sidan av skåran genom att närma sig en av de två kanterna (och återgår till normalt beteende om menyn inte väljs). Du kan hitta detta beteende illustrerat i video via vår Instagram-berättelse.

Det finns flera sätt att komma runt det här problemet medan utvecklare blir smutsiga. För applikationer som iStat Menu kommer det att vara möjligt att minska antalet och storleken på ikoner (till exempel genom att ta bort minnet eller CPU-huvudet framför varje ikon), eller genom att använda programvara från tredje part som Bartender för att dölja hela ikonerna under en enda ikon. Det kommer också att vara möjligt att högerklicka på ett program och sedan välja Läs information (eller med kommando + i genväg) för att välja alternativet Justera under den inbyggda kameran (endast tillgängligt på macOS Monterey)

Illustration: MacBook Pro: några problem med skåran och menyraden för vissa appar

0 Shares