Mac Pro: överhettning och nedslående prestanda för nya MPX-moduler?

0 Shares

I början av augusti presenterade Cupertino lovande nya GPU-moduler i MPX-format för 2019 års Mac Pro.

Om de tekniska egenskaperna är attraktiva, det verkar som om vissa användare är besvikna på prestandan eller plågas av överhettningsproblem, vilket orsakar strypning (kortets frekvenser reduceras när maskinen lyckas sänka temperaturerna) och hämmar prestandan. Som en påminnelse innehåller MPX-moduler inte aktiv ventilation, till skillnad från traditionella kort, och använder luftflödet som skapas av väskans fläktar för att kyla GPU:erna.

Illustration: Mac Pro: överhettning och dålig prestanda för de nya MPX-modulerna?

Prestandaproblem nämns för W6900X i vissa fall på forumet för våra kollegor från MacRumors och YouTube-kanalen Morgonaut (vi skrattar inte åt accenten) demonstrerar överhettning av MPX W6800X Duo-modulen under belastning (innebär prestanda på halv stång, synd för en modell med 5 750 euro), inklusive efter att ha bett Apple om en andra modul, och trodde att den första var defekt.

Med maktökningen harKylsystemet och MPX-modulerna utan aktiv ventilation kan stöta på designbegränsningarna hos Mac Pro (vilket dock tillåter katedraltystnad och mycket tillfredsställande prestanda med de komponenter som finns tillgängliga vid lanseringen). Det skulle inte vara första gången som designen begränsar prestandan och utvecklingen av Mac Pros framväxt, den här situationen påminner om fallet med Mac Pro papperskorgen från 2013 som kämpade för att hålla tillbaka iver från dubbla GPU: er, vilket orsakade många och irriterande hårdvarufel (tack till vår läsare Seb51 som vann en månad av‘VIP-abonnemang).

Illustration: Mac Pro: överhettning och dålig prestanda för de nya MPX-modulerna?

0 Shares