M1 vs M1Pro vs M1 Max: vad är skillnaderna i prestanda?

0 Shares

Om det för Mac M1 bara var få skillnader mellan markerna (en fläkt mindre och en GPU-kärna mindre på MacBook Air), är det ett riktigt utbud av processorer som Apple presenterade med sin nya MacBook Pro M1 Pro / Max.

De första resultaten börjar därför komma och vi kan börja uppskatta prestandaskillnaderna mellan modellerna (här med GeekBench):

• M1 (8-coeurs) Mono : 1742 Multi: 7582
• M1 Pro (8-coeurs) Mono : 1767 Multi: 9948
• M1 Max (10-coeurs) Mono : 1764 Multi: 12380

Logiskt sett, de 2 extra snabba kärnorna i M1 Pro 8-kärnorna ger en liten fördel i multi-core jämfört med Mac M1även om skillnaden förblir blygsam. I single-core, ingen svartsjuka mellan M1, M1 Pro och M1 Max, där vi kunde ha hoppats på högre frekvenser på professionella maskiner. Till sist, mellan 8 och 10 hjärtan kommer det att krävas 20 % mer prestation, vilket stricto-sensu motsvarar tillägget av de två hjärtan.

Illustration: M1 vs M1Pro vs M1 Max: vad är prestandaskillnaderna?

Var dock försiktig, dessa poäng erhölls med MacBook Pro 14, det är inte omöjligt att med MacBook Pro 16 modifierade Apple frekvenserna tack vare bättre värmeavledning. Uppenbarligen kommer det att bli nödvändigt att förfina dessa poäng med mer omfattande tester, särskilt med gemensam användning av GPU och CPU, för att få en uppfattning om intresset av att ta den ena eller den andra modellen.

Illustration: M1 vs M1Pro vs M1 Max: vad är prestandaskillnaderna?

Den första MacBook Pro M1 Pro kommer på tisdag. Vi kommer självklart att erbjuda dig omfattande tester av dessa nya maskiner!

0 Shares