Kan bristen på komponenter vara orsaken till semesterperioden för Apple?

0 Shares

Kan bristen på komponenter vara orsaken till semesterperioden för Apple? Ja, Mark Gurman (Bloomberg) avger några reservationer på den inkomst som ska samlas till nästa trimestern (låt oss inte glömma att Apple kommer att avslöja sina nästa resultat den 28 oktober).

Faktum är att från lanseringen av iPhone 13, leveranstiderna hade börjat förlängas, från veckor till veckor. Det är tydligt att samma fenomen återkommer för alla produkter som presenterades under de två California Streaming och Unleashed keynotes, samt för iPad mini 6, iPad 9, Apple Watch Series 7 och, på senare tid, den senaste MacBook Pro 14/16 tum M1Pro/Max, alla varav nu visar leveranser upp till december, även januari. Och även den nu berömda duken kanske inte kommer i tid för att placeras under trädet.

Om denna typ av fördröjning är ganska vanligt för nya Apple-produkter (iPhone 11, iPhone 12, Mac M1-modeller och i allmänhet alla Apple Watches), dessa kommer sannolikt att bli mycket större i år, även för Cupertino.

Trots sin försiktighetsåtgärder (företaget hade säkrat stora volymer mynt), journalisten från Bloomberg tror att hon blir det påverkas liksom alla företag av bristen, ekonomiska fluktuationer relaterade till hälsoåtgärder (nya arbetsförhållanden, instängning, omorganisation av arbetsstationer, karantän, riskhantering …) men ocksåökad efterfrågan. Faktum är att Apple förväntas uppleva en av de största uppgraderingscyklerna för alla sina produkter, vid en tidpunkt då leverantörerna är som lägst (som t.ex. Broadcom och Texas instrument).

Illustration: Kan bristen på komponenter vara slutet på semesterperioden för Apple?

Apple kan dock göra utmärkt försäljning på andra mycket konkurrenskraftiga och mer prisvärda produkter, som AirPods, HomePod mini, AirTags och Apple TV som verkar omedelbart tillgängliga för tillfället.

0 Shares