Jony Ive avslöjar design för Terra Carta Seal, ett pris för hållbarhetsföretag

0 Shares

Efter några månaders tystnad höll Jony Ive föredraget för andra gången denna vecka. Verkligen hans företag Kärlek från bara avslöja utformningen av Terra Carta sigill, ett pris som delas ut av initiativet Terra Carta privata företag som sticker ut för sitt hållbarhetsarbete. Detta sigill representerar värden i denna stadga, som inkluderar återföreningen av människor och planeten, vilket ger grundläggande rättigheter och värde åt naturen.

Illustration: Jony Ive avslöjar designen av Terra Carta Seal, ett pris för arbetande företag.  hållbarhet

Kompositionen räcker komplex, blanda växter och insekter som påminner om vissa Engelska sigill från ett svunnet århundrade. Vi finner där – fint sammanflätade – eklöv, ekollon, ormbunkar, magnoliablommor och flox, samt fåglar, fjärilar och bin – det hela befästs av en krona. Det måste sägas att stadgan är en del initiativet för hållbara marknader som leds av prins Charles.

Vi kan läsa en maxim på latin för vilket a LoveFrom Serif specialteckensnitt. På tal om det, så klargjorde Sir Ive att han arbetade på John Baskervilles brev och ägnade all den tiden åt att skapa ett typsnitt som vi skulle använda för vår identitet: vi ville inte ha en logotyp, vi ville ha något mycket mer. blygsamt, mer som en dialog . Detta teckensnitt kommer att användas från begränsad, för specifika projekt, för vänner, tillägger den tidigare designchefen för Apple, som erkänner att ha blivit förförd av naturliga referensers mjuka och lätt anarkistiska dominans.

0 Shares