Johny Srouji: "Apples ambitioner är obegränsade (eller nästan)"

0 Shares

I och med lanseringen av M1 Pro och M1 Max reflekterade Johny Srouji – tillsammans med John Ternus och Greg Joswiak – över hur Apple kom hit i en intervju med Trådbunden. I det senare återvänder han till hans karriär men framför allt designen av de nya MacBook Pros och det arbete som gjorts uppströms.

Utöver det är det också kulmen på en fjorton år lång process, som har revolutionerat – tror han – hur man skapar och producerar en dator. Att designa sina egna produkter och system är – för honom – ett obestridlig fördel, vilket ger en möjlighet och frihet att designa något verkligt unikt, men också optimerat för en viss produkt/tjänst.

Illustration: Johny Srouji: & quot; Apples ambitioner är obegränsade (eller nästan) & quot;

Han hänvisade sedan till arbetsmötena med John Ternus och Craig Federighi tidigt i designen av de nya MacBook Pros. På den tiden (för flera år sedan) var det nödvändigt att projekt och föreställ dig vad användare kan ha/vill ha idag. De enda begränsningarna då var gränserna som sattes av teknik och fysik, resten var bara en tidsfråga.

John Ternus å sin sida stod för några detaljer om färdplanen för de nya 14 och 16-tums MacBook Pros betonade lagarbete, vilket bara var möjligt tack vare Cupertinos ingenjörskonst. Till sist, Greg Joswiak återvände till försvinnandet av Touch Bar. Utan att tala om misslyckande, återvänder han inte till kritiken av touchbaren utan fokuserar på feedback från Pro-kunder, som föredrar att använda och känna riktiga beröringar. Således skulle Apple helt ta sitt beslut att överge Touch Bar, även om det fortfarande säljer en nybörjar MacBook Pro 13 som är utrustad med den.

0 Shares