iPhone 13 Pro / oftalmologi: Makroläge ersätter inte medicinsk utrustning

0 Shares

I torsdags fick vi veta att a ögonläkare hade använt en iPhone 13 Pro Max som en del av uppföljningen av sina patienter. Faktum är att för att övervaka läkning av hornhinnetransplantation, Doktor Tommy Korn hade tagit några makrobilder med sin nya iPhone 13 Pro Max. Resultaten överraskade honom och han var angelägen om att dela det via LinkedIn reaktioner från de mest skarpa och får honom att förklara sig mer i detalj.

Många kände att vi inte gör det inte kunde ersätta professionella verktyg för medicinsk övervakning och att uppmuntran av människor (utövare eller patienter) inte alls var en sak att göra. Läkare tokig Denna önskan från hans sida, specificerar han att använda en digital SLR med en lämplig makrolins, såväl som all medicinsk utrustning på hans kontor. Å andra sidan indikerar han att han ville – av nyfikenhet – använda en iPhone som dokumentation, och utöver journalen.

Illustration: iPhone 13 Pro / oftalmologi: Makroläge ersätter inte medicinsk utrustning

Han rapporterar också att hans Digital SLR är en mycket dyr specifik enhet, och att iPhone kan visa sig vara det användbar, snabbare och enklare. Sannerligen, för honom, patienter kan göra samma sak hemma : De kan nu skicka bilder till mig på distans och jag kan telekonsultera med dem och be dem visa mig sitt öga. Och det kommer att förbättra telemedicinen, vilket gör att den kan ge vissa indikationer och lättare identifiera nödsituationer.

Kom ihåg att Apple inte har lagt till ett nytt objektiv speciellt för makrobilder. Istället för det, iPhone 13 Pro och iPhone 13 Pro Max har ett ultravidvinkelobjektiv med större bländare (f / 1,8) och ett 120 graders synfält som kan ta makrobilder på 2 centimeters avstånd.

Amazon : iPhone 13 mini – iPhone 13 – iPhone 13 Pro – iPhone 13 Pro Max
Äpple : iPhone 13 mini – iPhone 13 – iPhone 13 Pro – iPhone 13 Pro Max
Fnac : iPhone 13 mini – iPhone 13 – iPhone 13 Pro – iPhone 13 Pro Max
Bagare : iPhone 13 mini – iPhone 13 – iPhone 13 Pro – iPhone 13 Pro Max
LDLC : iPhone 13 mini – iPhone 13 – iPhone 13 Pro – iPhone 13 Pro Max
Materiel.net : iPhone 13 mini – iPhone 13 – iPhone 13 Pro – iPhone 13 Pro Max

0 Shares