iPhone 13: det skulle vara möjligt att byta skärm utan "att förlora" FaceID

0 Shares

För några dagar sedan fick vi veta att Apple skulle ha gjort några små ändringar på iPhone 13, vilket skulle hindra framtida reparationer. Ja, enligt Telefonreparationsguru, skulle det nu vara svårare att ersätta skärmen på iPhone 13 av tredjepartsreparatörer: operationen skulle inte längre tillåta iPhone att stödja Face ID. Cupertino skulle verkligen ha gått ett mellanstadium som bara dess godkända tjänster kunde åstadkomma.

Dessutom, en brittisk tredjepartsverkstad –jag rättar– ville verifiera detta antagande. Tydligen, han skulle ha lyckats byta ut skärmen på iPhone 13 utan att förlora Face ID, men han tillägger att det är på bekostnad av en ganska sofistikerad process!

Illustration: iPhone 13: det skulle vara möjligt att byta skärm utan att

I ett blogginlägg, jag rättar förklarar hur Face ID inaktiveras på iPhone 13 vid byte av skärm och ger även lite information om introduktionen av denna teknik med iPhone X och konsekvenserna för reparationer.

Enligt deras forskning kommunicerar iPhone med skärmen via ett mikrochip som är integrerat i skärmen. Detta mikrochip är en integrerad krets som ansvarar för att översätta beröring (analog signal) till en digital signal. Tydligen skulle iPhone 13:s skärm också kommunicera med FaceID, men iCorrect tror att detta är mer av en iOS 15-bugg (en annan). Ändå förväntar sig reparatören mer komplexitet i framtiden med införandet av TouchID under skärmen.

Amazon : iPhone 13 mini – iPhone 13 – iPhone 13 Pro – iPhone 13 Pro Max
Fnac : iPhone 13 mini – iPhone 13 – iPhone 13 Pro – iPhone 13 Pro Max
Bagare : iPhone 13 mini – iPhone 13 – iPhone 13 Pro – iPhone 13 Pro Max
LDLC : iPhone 13 mini – iPhone 13 – iPhone 13 Pro – iPhone 13 Pro Max
Materiel.net : iPhone 13 mini – iPhone 13 – iPhone 13 Pro – iPhone 13 Pro Max
Apple butik : iPhone 13 mini – iPhone 13 – iPhone 13 Pro – iPhone 13 Pro Max

0 Shares