iPadOS 15: Appar kommer att ha tillgång till 6 eller 12 GB RAM på iPad Pro

0 Shares

Med iPadOS 15 kommer Cupertino att tillåta utvecklare att förbättra prestandan för sina applikationer på iPad Pro genom att ge dem tillgång till mer RAM.

Illustration: iPadOS 15: Appar kan nås.  6 eller 12 GB RAM på iPad Pro

Verkligen, tills dess är applikationer begränsade till 5 GB tilldelat RAM-minne, oavsett mängden RAM-minne som är inbäddat i enheter som kör iPadOS. Dock har 128/256 och 512 GB-modellerna av iPad Pro M1 8 GB RAM, och till och med 16 GB RAM för 1 och 2 TB-versionerna.

Med ankomsten av iPadOS 15 tillåter Cupertino applikationer att överskrida denna gräns på 5 GB RAM. Apple säger att den här funktionen är begränsad till enheter som stöds, utan att specificera modellerna eller den exakta mängden RAM som kommer att göras tillgängligt för utvecklare. > Men utvecklaren av Artstudio Pro-appen indikerar på Twitter att releasekandidaten för iPadOS 15 ger tillgång till 6 GB RAM på modeller med 8 GB och upp till 12 GB på iPad Pro M1 1 och 2 To. Naturligtvis kommer endast ett fåtal professionella applikationer att kunna dra nytta av mer än 5 GB RAM, men detta bör tillåta dem att erbjuda bättre prestanda och utnyttja den fulla potentialen hos kringutrustningen.

0 Shares