iPad: Procreate går till version 5.2 (3D-målning, ljusstudio, linjestabilisering, sidassistent, tillgänglighet …)

0 Shares

Procreate har precis uppgraderat till version 5.2 och erbjuder nya verktyg, som 3D-målningsverktyget, linjestabilisering, sidassistenten och många andra tillgänglighetsfunktioner. Applikationen – ganska mångsidig på sociala nätverk – hade också mångdubblat retningarna nyligen, och konkurrerar därmed med de senaste innovationerna från Adobe Fresco: Digital Art.

Illustration: iPad: Procreate går till version 5.2 (3D-målning, ljusstudio, linjestabilisering, sidassistent, tillgänglighet ...)

Snarare fokuserat på 3d, applikationen har nu en AR-skärm och en serie avverktyg dedikerade till målning (penslar, QuickShape, filter, material …) med möjlighet att få detaljerade 3D-modeller för att skapa videospelsresurser, industriella ritningar eller låta fantasin flöda. För att förfina detaljerna i sitt dokument erbjuder applikationen en Ljusstudio, som låter dig använda upp till fyra anpassningsbara färgade ljuskällor och elva naturliga eller konstgjorda miljöer för att hitta den perfekta atmosfären. Det är också möjligt att exportera dina skapelser som 3D-animation.

Slutligen har Procreate särskilt arbetat med användningen av den senaste iPad Pro M1 (med mer än 6 GB RAM), vilket gör att de kan använda det extra minnet och hantera ännu fler lager och högre upplösningar. Det kommer nu att vara möjligt att skapa ritningar i 16K x 8K format, för att avsevärt öka antalet lager som krävs för en animering (flera hundra ytterligare).

Illustration: iPad: Procreate går till version 5.2 (3D-målning, ljusstudio, linjestabilisering, sidassistent, tillgänglighet ...)

0 Shares