iPad fortsätter att sälja bra i en avmattning (brist, återgång till arbetet, etc.)

0 Shares

Efter fem kvartal av tillväxt driven av accelererande inköp för distansarbete och hemundervisning, Globala surfplattor har rapporterat sin första nedgång sedan pandemins början.

Illustration: iPad fortsätter att sälja bra i en avmattning (brist, återgång till jobbet & hellip;)

Enligt IDC, skulle denna minskning vara av storleksordningen 9,4 % på årsbasis, med fortfarande 42,3 miljoner sålda enheter. I detta något långsammare sammanhang skulle iPad ha fortsatt att dominera marknaden med 34,6 % av den globala marknadsandelen, och dra fördel av ett brett utbud av produkter och priser mellan nya iPad 9 och iPad mini 6 eller till och med iPad Pro M1 – inte räkna med tidigare generationer tillgängliga till konkurrenskraftiga priser från återförsäljare.

En uppmjukning av åtgärderna skulle ha lett till en ökning av utgifterna inom andra kategorier, speciellt bärbara datorer (som MacBook Air M1) för dem som måste arbeta både ansikte mot ansikte och på distans, eller till och med företagens förnyelse av professionella parker. Denna nedgång kan också delvis förklaras av komponentbrist. Användningen i vertikaler som logistik, sjukvård och bank förväntas dock fortsätta eftersom pandemin har förändrat hur dessa industrier fungerar.

0 Shares