iOS 15 låter dig inaktivera personliga annonser i App Store och Apple-appar

0 Shares

Bland nyheterna i iOS 15 har Apple lanserat ett nytt popup-fönster för att aktivera eller inte aktivera personliga annonser i App Store och andra applikationer gjorda i Cupertino.

Illustration: iOS 15 låter dig inaktivera personliga annonser i App Store och Apples appar

Funktionen skulle vara på nivå med servrar Apple och inte betan, även om det skulle vara nödvändigt att gå igenom iOS 15 för att dra nytta av det. Den skulle lanseras – via en popup – när App Store-appen öppnas, men den skulle ha ett mycket bredare fält eftersom det skulle tillåta att andra applikationer konfigureras. Detta skulle inkludera Apple News, iTunes Store, Stock Exchange.

Det lilla fönstret skulle påminna dig om några grundläggande principer för personlig reklam (som hjälper dig att upptäcka de applikationer, produkter och tjänster som är relevanta för dig). Denna nyhet är en del av företagets önskan att stärka användarnas säkerhet och konfidentialitet, såsom betrodda kontakter, äldre kontakt och så klart Relais Privé som låter dig surfa på Safari på ett ännu mer privat sätt.

Kom dessutom ihåg att i Frankrike, Cupertino är föremål för ett klagomål från France Digitale arkiveras inför CNIL. Det ifrågasätter funktionen Personlig annonsering – som visar annonser i App Store, Apple News eller till och med börsen – enligt en användares data. Hon menar att de senare inte har tillräckligt med information i ämnet.

Illustration: iOS 15 låter dig inaktivera personliga annonser i App Store och Apples appar

0 Shares