iFixit demonterar iPad mini 6 och åtgärdar rullningsproblem

0 Shares

Efter iPhone 13 Pro förra veckan är det idag Cupertinos kompakta surfplattas tur att skicka vidare till iFixit-teknikernas arbetsbänk.

IFixit svarta skruvmejselbälten tittade på rullningsproblemen (Jelly Scrolling) som visar en förskjuten rörelse på vänster och höger del av panelen i stående läge på grund av bilduppdatering. Enligt Apple påverkar denna oro alla LCD-paneler, men verkar särskilt synlig på den kompakta surfplattan för vissa användare.

Tekniker lägger fram en hypotes om orsaken till denna tvåstegsrullning, vilket framkallar en kontroller placerad vertikalt på iPad mini 6 med en uppdatering av bilden vinkelrätt mot rullningen, vilket orsakar denna brist på flytbarhet i stående läge (ett problem som är mindre synligt i liggande läge), medan den är placerad horisontellt på iPad Air 4, som påverkas mer av detta uppdateringsproblem i liggande läge än i stående läge. Uppdateringsförskjutningen skulle därför bli mindre synlig när rullningen görs parallellt med uppdateringen av skärmen.

Tekniker noterar en modulär USB-C-kontakt, som därför kan bytas separat, men ger dock 3 av 10 i reparerbarhet till iPad mini 6 på grund av reparationer komplicerade av närvaron av lim och lim.

iPad mini 6 från 559 €
Apple Pencil 2 för 125,99 € istället för 135 €

0 Shares