Huawei: varför du inte kan skicka eller ta emot SMS

0 Shares

Sms eller sms har inte varit i topp på länge. De används dock av många användare och fungerar även som ett alternativ när WhatsApp eller andra meddelandeprogram har problem. Dessutom fortsätter vi att få en hel del sms i form av verifierings- eller annonskoder. Av denna anledning ville vi se hur vi skulle lösa problemen i Huawei mobiltelefoner när vi inte kan skicka eller ta emot text Inlägg

Det finns flera anledningar till att du inte kan skicka och ta emot textmeddelanden. Av denna anledning kommer vi att tänka på de vanligaste besluten som påverkar Huawei-telefoner och som i de flesta fall , fixa felet för att få allt tillbaka till det normala.

Orsaker till att inte kunna skicka eller ta emot SMS

Slutför registreringen av SIM-kortet

Operatörer kan ibland blockera SMS-tjänster om SIM-registreringsinformationen inte stämmer överens identitetshandling. Detta är ett av de första testerna vi behöver göra, kontakta i så fall vår operatör.

Meddelandet identifierats som skräppost

Om meddelandet innehåller stötande innehåll eller samma meddelande har skickats för många gånger, operatören kan ha blockerat sms:et genom att markera det som skräppost.

Är du svartlistad?

Om vi ​​tidigare lagt till ett nummer till den svarta listan, vi kommer inte att kunna ta emot eller skicka meddelanden till dessa nummer. För att kontrollera detta måste vi gå in i Manager / Blocked och klicka på Blacklist. Vi kan ta bort en kontakt från den svarta listan genom att öppna kontakterna och hålla kvar kontakten. Sedan trycker vi på “Ta bort från svartlista”.

Tredjepartsapplikation

Ibland när du installerar en säkerhetsapp från tredje part, det spam filter … Om så är fallet måste vi avinstallera programmet och försöka igen.

Laddade nätverk

Detta är en av de vanligaste anledningarna. Nätverken kan vara upptagna under rusningstid eller på helgdagar. I det här fallet kan vi bara vänta några minuter och försök igen.

Från iPhone

Om textmeddelandet skickades till oss av iPhone kan det skickades av iMessage. Detta kräver att vår mobiltelefon är ansluten till Apple-ID:t och är anledningen till att vi inte får det.

Om inget fungerar, andra lösningar

  • Återställ meddelandeappen till standardvärden: detta görs i meddelanden / inställningar och klicka på återställ.
  • Inaktivera och återaktivera flygplansläge. Sedan försöker vi igen.
  • Om VoLTE-väljaren har aktiverats för SIM-kortet som används måste vi inaktivera det och försöka igen.
  • Om du använder ett SMS-meddelande från tredje part, kan problemet vara relaterat till inkompatibilitet med det programmet. I det här fallet går vi till Inställningar, anger standardapplikationerna och markerar meddelanden som standard.
  • Om ett rött utropstecken visas i SMS:et som inte kunde skickas, tryck och håll ned meddelandet, gå till Mer> Visa detaljer och kontakta din operatör för felkoden.
0 Shares