How to Say Goodbye: Artes pusselspel kommer att finnas tillgängligt 2022 på Mac

0 Shares

Förläggaren och medproducenten Arte France samt författarna Florian Veltman (Monument Valley 2 / Assemble with Care) och Baptiste Portefaix (Oniri Islands), tillkännager den nära förestående ankomsten av deras narrativa pusselspel, planerat till 2022 på Mac och PC.

How to say Goodbye berättar historien om en karaktär som nyligen förvandlats till ett spöke, förlorad i en okänd värld och befolkad av andar. I detta narrativa pusselspel, spelaren måste hjälpa karaktärerna att fly från världen mellan liv och död där de är låsta. För att göra detta kommer han att kunna flytta elementen i inredningen på ett rutnät för att ta sig till utgången symboliserad av en dörr, samtidigt som han omintetgör planerna för en mystisk trollkarl som verkar vilja hålla dem mot deras vilja .

Inspirerad av illustration och barnlitteratur (Tomi Ungerer, Tove Jansson, Antoine de Saint-Exupéry, Maurice Sendak och många andra), How to say Goodbye behandlar ämnet sorg med vänlighet och subtilitet. Karaktärerna i spelet måste upptäcka hur man sörjer för att acceptera sitt eget försvinnande och på så sätt gå vidare.

0 Shares