Guidad meditation: RonRon, den franska appen som får iPhone att spinna!

0 Shares

Regelbundet inbjuder vi dig att upptäcka applikationer som vi gillar särskilt, RonRon: Meditation. Den senare låter dig utföra meditationssessioner styrda av en katts spinnande. Dess utvecklare -Pierre Boudoin– berättade att de valde en operation som mycket liknar den för Apple med Breath på Apple Watch. Han säger också att han gjorde mycket arbete för att simulera en realistisk spinnande.

För protokollet, han utvecklar iOS-appar som en hobby, och idén kom till honom från en liten delirium med kollegor. För skojs skull eller meditation utmaningen i starten tog snabbt form. Samma kväll började han faktiskt med uppgiften. Han specificerar att han direkt tänkte använda Apples taptic-motor, som inte bara är en enkel vibrator och som verkligen kan ge komplexa haptiska effekter.

Han hade också redan haft möjlighet att arbeta med haptisk kringutrustning under [sa] avhandling och jag har även en del grunder i signalbehandling, jag hade redan använt Apples ljudramverk på en tidigare applikation (Smart Babyphone). Så jag hade idén att i realtid beräkna de haptiska effekterna enligt ljudspåret för brummandet. De första försöken med att kombinera både ljud och haptiska effekter var mycket tillfredsställande och feedbacken från mina kollegor, vänner och släktingar var tillfredsställande, så två-tre kvällar senare var utvecklingen klar och jag skickade in ansökan till AppStore och voila!

Illustration: Guidad meditation: RonRon, den franska appen som får iPhone att spinna!

För detta utvecklade han en simuleringsmotor, som genererar haptiska effekter (med taptic-motorn ombord på iPhone 7 och högre) beroende på ljudet. Kombinationen av ljud och haptik gör det alltså möjligt att skapa illusionen och på så sätt “lura” hjärnan genom att spela på användarens sensorimotoriska loop (slingan som länkar samman sinnena och vår kropps samspel, samma som används i virtuell verklighet). till exempel).

Den första typen av chatt är gratis, du måste betala ett enda köp i appen, för 1,99 euro, för att låsa upp alla andra, och fler kommer att komma. RonRon kräver iOS 13.0 eller senare på iPhone och iPod touch. Dess utvecklare har flera applikationer på sin kredit, som täcker en mängd olika ämnen, som babynamn, djurnamn eller de mycket praktiska poängen för att räkna sina poäng i brädspel. .

Men det är framför allt Medico: Medication Management som han är mest stolt över. Denna app låter dig skanna och söka efter droger som finns tillgängliga på den franska marknaden, hantera återkallelser, medicinskåp och recept. Dessutom finner vi omfattande information om mediciner som den Säljande pris rekommenderas, den återbetalningsgrad social trygghet, bruksanvisningen, produktresumén (SPC), den generiska läkemedel och alternativ till medicin, Läkemedelsinteraktioner, etc.

Om du också utvecklar en eller flera appar, vänligen meddela oss.

0 Shares