Generalisering av undersökningar: mot en reform av App Store?

0 Shares

En ny utredning har precis inletts mot Apple i Indien, precis efter att ett liknande förfarande i Japan avslutats. De två fallen är verkligen kopplade och rör reglerna för App Store. Enligt Reuters, konkurrensregulatorer i Indien undersöker nu lagligheten av App Store-kommissionerna.

Illustration: Generalisering av undersökningar: mot en reform av App Store?

Fallet ingavs av en föga känd ideell organisation, vilket gör klassiska argument. Den senare hävdar att provisionen på 30 % skadar konkurrensen genom att öka kostnaderna för applikationsutvecklare och kunder, samtidigt som den fungerar som ett hinder för marknadsinträde. Det kan också skada konsumenterna.

Det kaliforniska företaget tros ha missbrukat sin dominerande ställning på applikationsmarknaden genom att tvinga utvecklare att använda sitt integrerade inköpssystem, med uteslutande av alla andra. Kom ihåg att det kommer släppa lite ballast på vissa konsultationsansökningar in ger dem möjlighet att inkludera en länk i sina appar till deras webbplats, för att prenumerera på deras tjänster. Om Cupertino gjorde en ovanlig eftergift för att avsluta en specifik tvist (i Japan) kan hon mycket väl behöva generalisera dessa nya regler i resten av världen.

0 Shares