Facebook lovar fler appar "friska" för tonåringar (särskilt Instagram)

0 Shares

Plågad av många rädsla för Instagram-användning bland ungdomar överväger Facebook äntligen att vidta nödvändiga åtgärder att förbättra situationen och främja hälsosammare användning. Till detta läggs en stark klyftan mellan generationerna mellan amerikanska lagstiftare och unga användare, vilket inte riktigt hjälper situationen att utarbeta lämpliga lagar.

Illustration: Facebook lovar

Därigenom, Wall Street Journal hade tillgång till en intern studie som varade i tre år om effekterna av användningen av Instagram av ungdomar, särskilt unga flickor. Tidningen drog slutsatsen att resultaten visade det“Instagram var giftigt och därför var Facebook perfekt för det medveten.

Inför kritikens hårdnande har det sociala nätverket delat upp ett antal intervjuer, bara för att återställa sin image. Hemma hos Deadline, sa talesperson Nick Clegg att ändringar snart kommer att tillämpas på Facebook och Instagram, särskilt på applikationsnivå för att rama in vänners innehåll. På CNN, han tillkännager tre kommande förändringar : införandet av nya föräldrakontroller (anpassade för tonåringar och på frivillig basis), förslag som accentueras när intressecentrumen utgör risker, eller till och med ett system – ganska vagt – som skulle inbjuda till en paus. Kanske skulle det vara något slags timer, som TNW tycker.

0 Shares