EU: laddare "unik" och USB-C-port obligatorisk på iPhone från 2024!

0 Shares

Efter månader av väntan och arbete, Europeiska kommissionen har äntligen presenterat sina utkast till standarder som syftar till att harmonisera anslutningsmöjligheterna för tekniska produkter, smartphones, surfplattor, spelkonsoler, högtalare och till och med hörlurar.

Hon hör uppenbarligen reglera smartphonetillverkarnas praxis som skulle ha valt en hemladdare. Texten föreskriver passage avförbjuda tillverkare att tillhandahålla (och därför införa) en laddare med varje enhet, en praxis som redan antagits av Apple i två år.

Idag föreslår kommissionen:
• en harmoniserad laddningsport för elektroniska enheter.
• harmoniserad snabbladdningsteknik
• ta isär försäljningen av en laddare från försäljningen av den elektroniska enheten
• bättre information till konsumenterna

Illustration: EU: `` enkel '' laddare  och USB-C-port obligatorisk på iPhone från 2024!

Texten anger därför en tidsplan: integrationen av en USB-C-port kommer att vara obligatorisk för alla enheter från 2024! Uppenbarligen är Apple särskilt inriktat på Blixtport på sin iPhone. För sin del har flera konkurrerande varumärken – som Samsung, Xiaomi, Oppo, Google – redan vänt sig till USB-C. En annan del av texten syftar också till harmonisera snabbladdningssystem.

Från 2024, Apple kommer att tvingas marknadsföra – åtminstone i EU – iPhones med USB-C-port istället för Lightning, som har använts sedan 2012. Det kaliforniska företaget kommer därför att kunna antingen vänd helt till USB-C och kasta blixten över hela världen. Detta tillvägagångssätt skulle vara vettigt, med tanke på att det redan har börjat ha företräde framför de senaste iPads. Andra scenariot, Cupertino kommer att behålla Lightning för sina iPhones utanför EU. Men hon skulle möta ytterligare produktionskostnader (vem skulle stödja dem?). Slutligen finns det en bestämd konsekvens på nivån för miljontals kablar som kommer att hamna i komposten.

Margrethe Vestager, Executive Vice President för ett digitalt Europa, sa: Europeiska konsumenter har irriterats tillräckligt länge på att det har samlats inkompatibla laddare i sina lådor. Vi har gett branschen gott om tid att komma med egna lösningar, men nu är det dags för lagstiftningsåtgärder till förmån för en universell laddare. Detta är en betydande vinst för våra konsumenter och vår miljö, i linje med våra ekologiska och digitala ambitioner.

0 Shares