Epic Games stämning: Apple måste godkänna andra betalningsmedel via sina appar

0 Shares

Med lite fördröjning har domare Yvonne Gonzalez Rogers precis fattat ett efterlängtat beslut i rättegången mellan Epic Games och Apple i nästan ett år. Även om det delvis ger anledning till Cupertino, kommer det kaliforniska företaget dock att följa vissa krav.

Verkligen företaget kommer inte längre att kunna förbjuda utvecklare från att integrera länkar till tredje parts betalningsalternativ/metoder. Hon gjorde det klart att Apple inte är ett monopol som hävdar att framgång inte är olagligt.

[extrait] [Il est demandé à Apple de] inte längre förbjuda utvecklare att inkludera i sina applikationer […], knappar, externa länkar eller andra åtgärder, antingen som leder kunder till andra köpsätt, utöver köp i appen, eller som tillåter dem att kommunicera via kontakter som erhållits med kundernas samtycke genom att registrera deras konto i app.

Illustration: Epic Games-processen: Apple måste godkänna andra betalningsmetoder via sina appar

Den här domen kommer efterApple har redan meddelat flera förändringar i App Store den senaste veckan, inklusive att tillåta utvecklare av läsapplikationer att länka till en webbplats för deras kontohantering.

På ett visst sätt, erkännandet av överträdelser av konkurrenslagstiftningen är inte förvånande, särskilt med tanke på domarens frågor och kommentarer under rättegången. Den senare har också fokuserat på Apples riktlinjer om att utvecklare inte får omdirigera sina användare (via länkar i sina applikationer) till köp utanför App Store.

På sidan av Epic Games dömde domaren utgivaren till betala skadestånd med ett belopp motsvarande 30 % av de 12 167 719 $ i intäkter som samlats in från användare av Fortnite-appen på iOS genom direktbetalningar mellan augusti 2020 och oktober 2020, plus 30 % av inkomsten som erhållits från den 1 november 2020 till domdatumet, med ränta givetvis.

Parterna tydligen 90 dagar att tillämpa detta beslut (förutom vid överklagande).

I processen har Apple precis publicerat ett pressmeddelande, eftersom de vet så väl hur man gör, där det bara lyfter fram de positiva punkterna i beslutet. : Idag bekräftade domstolen vad vi alltid har vetat: App Store bryter inte mot antitrustlagstiftningen. Som domstolen erkände är “framgång inte olagligt”. Apple möter hård konkurrens i alla segment där de är verksamma, och vi tror att kunder och utvecklare väljer oss eftersom våra produkter och tjänster är de bästa i världen. Vi är fortfarande engagerade i att säkerställa att App Store är en säker och pålitlig marknadsplats som stödjer en blomstrande gemenskap av utvecklare, [qui représente] över 2,1 miljoner jobb i USA, och där reglerna gäller lika för alla.

Källa

0 Shares