Edge-webbläsaren skickar dina sökresultat till Microsoft

0 Shares

Edge skickar dina sökningar till Microsoft

Edge, Microsofts standardwebbläsare, kan skicka sökresultat som körs i webbläsaren till Microsoft. I det här fallet bör det noteras att den här funktionen inte är begränsad till endast Bings sökmotor. Om den här konfigurationssektionen är aktiverad kommer den därför att informera Microsoft om sökningar i alla motorer. Uppenbarligen Google, DuckDuckGo, Yahoo! och andra som Edge-användare gör.

Dessa incidenter påverkar oss när vi använder Microsoft Edge på något av följande sätt:

  1. Detta är vår huvudwebbläsare.
  2. Vi använder den som en sekundär.
  3. Även när du använder standardwebbläsaren för att öppna vissa länkar på systemet.

Om vi ​​hamnar i en av dessa situationer kan vi kontrollera dina webbläsarinställningar för att se om dina sökresultat skickas till Microsoft. Ändringen sker när du öppnar Microsoft Edge-webbläsaren, då visas en popup så här:

Han frågar oss om vi kan hjälpa Microsoft att förbättra Microsofts produkter och tjänster genom att samla in webbläsarsökresultat. Dessutom tillägger han att denna data som Microsoft samlar in aldrig är associerad med en användare eller enhet. I teorin är denna information betryggande, men det finns vissa bestämmelser som du inte känner till, i vilken utsträckning de kan påverka din integritet. Du kanske undrar hur du undviker att krascha när du laddar upp filer med Edge.

Vad kan de samla om oss

Vi vet redan att om vi har en kryssruta aktiverad i Edge-konfigurationen kommer resultaten av dina sökningar att skickas till Microsoft. Det är dags att ta reda på exakt vilken information du kan spara. Som sådan kan Microsoft samla in:

  • Vi har gjort en sökförfrågan.
  • Sökresultaten som presenterades för oss.
  • Hur vi interagerar med sökresultat. Länkarna vi klickar på kommer att finnas med här.
  • Demografisk data.

Microsoft listar uttryckligen dessa data, även om andra kan samlas in. Målet med att göra detta är att förbättra användarupplevelsen i Edge, Bing, Microsoft News och andra företagstjänster, som markerats i affischen ovan.

Microsoft noterar att det raderar och avidentifierar data genom att radera den personligt identifierbara informationen för den person eller enhet som data hämtades från. Det tilläggs också att dessa uppgifter inte används för att ta emot annonser riktade efter vår smak. Det kan också vara intressant att skydda ditt Microsoft-konto med tvåfaktorsautentisering.

Hur man förhindrar att den samlar in sökfrågor

Efter att ha granskat Edge-konfigurationen upptäcktes det att alternativet vi ska prata om härnäst tidigare var inaktiverat. Alternativet kallas specifikt Hjälp till att förbättra Microsofts produkter genom att skicka in ytterligare diagnostikdata om din webbläsaranvändning. … Vi hittar det här alternativet i inställningarna under sekretessavsnittet.

Låt oss nu se om dina sökresultat skickas till Microsoft genom att följa dessa steg. Starta först webbläsaren Microsoft Edge. Sedan, i adressfältet, måste vi skriva följande och trycka på Enter:

edge: // inställningar / sekretess # searchServiceImprovement

Nästa steg vi måste ta är att inaktivera Hjälp till att förbättra Microsofts produkter genom att skicka in ytterligare diagnostisk data om webbläsaranvändning. … Detta är ett exempel efter att du har inaktiverat det.

Microsoft och många andra webbläsartillverkare gör ändringar i din webbläsarkonfiguration, och vi måste vara vaksamma om vi inte vill att detta ska påverka vår integritet.

0 Shares