Det finns verkligen ett läge "hög prestanda" på MacBook Pro M1 Pro

0 Shares

Ryktet var därför sant: MacBook Pro M1 Pro erbjuder ett högpresterande läge, för att tillåta att alla resurser används maximalt.

I praktiken, macOS justerar detta läge automatiskt för att bevara autonomin samtidigt som det ger anständig prestanda när ett program behöver det. Men det är möjligt att välja en högeffektmeny i batteriinställningarna:

Illustration: Det finns verkligen ett

Det här läget är exklusivt för 16″ MacBook Pro, en begränsning som säkerligen är kopplad till ventilationen av dessa bärbara datorer, vilket gör att du bättre kan klättra i tornen. Detta gör det också möjligt för Apple att segmentera sina sortiment, bara för att driva köparna mot de dyrare modellerna.

Nu återstår kl ta reda på om prestandaskillnaden är märkbar mellan en 14 och en 16″ med en motsvarande CPU/GPU. Brian Tong fick ungefär femton sekunder på en rendering på 7mn34, vilket förblir anmärkningsvärt trots allt:

Illustration: Det finns verkligen ett

Dessa automatiska frekvens- och fläktjusteringar fanns mer eller mindre redan på plats med Intel-maskiner. och variationerna kopplade till TurboBoost – vilket kan ge varierande resultat beroende på maskinens tillstånd. Å andra sidan har Apple aldrig erbjudit otyglad prestanda när en Mac anslutits till elnätet, vilket dock är vanligt på PC, särskilt på spelarnas maskiner.

0 Shares