Desktopmikrofon vs inbyggd mikrofon: jämförelse i spel

0 Shares

Därefter kommer vi att utvärdera några aspekter ur synvinkel användbarhet , mångsidighet och bekvämlighet utan avsikt att utvärdera eller jämföra teknisk karakteristisk Det finns otaliga modeller av mikrofoner, både skrivbords- och in-ear-mikrofoner, och deras egenskaper kan variera lika mycket som antalet tillgängliga modeller.

Desktop kontra inbyggd mikrofon, har de verkligen bättre ljudkvalitet?

Även om vi inte vill gå in på specifikationerna, finns det något vi bör nämna, nämligen att bordsmikrofoner, som är betydligt större än alla inbyggda hörlurar, kan rymma mycket större komponenter som kan fånga ljud med större trohet. … Utan att det påverkar mikrofonerna inbyggda i hörlurarna, eftersom många har lite eller inget att avundas på skrivbordsmikrofoner, brukar dessa typer av mikrofoner i allmänhet vara av högre kvalitet bara för att de kan ta emot större kondensatorer och membran, och ännu mer, deras antal . kondensatorer eller bädda in ett popfilter i samma enhet inuti.

I allmänhet har alltså en skrivbordsmikrofon mer kvalitet och teknik än den som är integrerad i hörlurarna, även om det är sant att vissa modeller av inbyggda mikrofoner är av bättre kvalitet än andra oberoende mikrofoner, eftersom detta som alltid beror på kvaliteten och utbudet av var och en av dem. enhet; Till exempel är mikrofonen i Corsair Virtuoso SE-hörlurarna flera punkter överlägsen i kvalitet jämfört med alla mellanklassiga skrivbordsmikrofoner.

Så uttaget från det här avsnittet är att en skrivbordsmikrofon i regel ger bättre kvalitet än en integrerad, och detta är något som, om det används i spel, kan ge en bättre upplevelse (åtminstone för våra samtalspartners, eftersom det här ge oss lite samma sak), även om det uppenbarligen finns undantag.

Mångsidigheten hos en skrivbordsmikrofon kan inte överträffas av en integrerad

Virtuos XT

När det gäller mångsidighet är mikrofonen inbyggd i hörlurarna vida överlägsen en skrivbordsmikrofon:

  • Hörlurarnas mikrofon är alltid på samma avstånd från munnen och i samma position, så den tar upp ljud mer enhetligt.
  • Den inbyggda mikrofonen tar inte upp bordsvibrationer och är faktiskt mindre benägen att ta upp främmande ljud (även om detta beror på modellen, till och med bordsmikrofoner med kardioidmönster tar upp brus omkring oss, medan den inbyggda har suppression.noise inte längre tar upp något annat än vår röst).
  • Ett headset med mikrofon gör att vi kan röra oss mer fritt än en mikrofon monterad på ett bord, och ännu mer om det är trådlösa hörlurar.

När det gäller de två sista punkterna är det uppenbart att när vi talar om en skrivbordsmikrofon menar vi “typ”, men de flesta av dem låter dig ta bort enheten från dess bas och fästa den på den ledade armen, vilket ger oss mer frihet av rörelse. och vi kan till och med montera den. på en spindel för att undvika vibrationer. Detta kommer dock till en extra kostnad och plockar fortfarande upp mer brus än en hörlursmikrofon.

Däremot tvingar en skrivbordsmikrofon dig inte att ta på dig hörlurar om du inte vill, vilket ger dig mer frihet i den meningen och förhindrar trötthet i öronen. Också på sommaren med varma miljöer är bristen på hörlurar mycket uppskattad, speciellt under långa spelsessioner, då vinner skrivbordsmikrofonen verkligen.

I det här avsnittet överträffar hörlursmikrofonen bordsmikrofonen för jordskredspel eftersom den ger oss mer frihet och mindre brus.

Kvalitet / pris … eller bara pris?

Micrófono con soporte

Även om det är sant att, när det gäller prisklass, utbudet av funktioner vi kan hitta på marknaden är extremt brett, är det generellt sett mycket dyrare att installera ett ljudsystem med en bordsmikrofon än med hörlurar; När allt kommer omkring kostar bra spelhörlurar bara € 50, medan om du vill ha en bra skrivbordsmikrofon bör du välja € 100 eller fler modeller, för att inte tala om att köpa en ledad arm, spindelhållare eller popfilter.

Uppenbarligen har vi också bra bordsmikrofoner för bara 40-50 euro, precis som vi har hörlurar med imponerande mikrofoner för ca 200 euro; Det finns som sagt massor att välja på, men i alla fall, vid köp av hörlurar med mikrofon köper man även själva hörlurarna och vid köp av separat mikrofon köper man bara mikrofonen.

I slutändan, i det här avsnittet, definierar vi den tekniska kopplingen, eftersom de möjligheter som marknaden erbjuder är så breda att vi kan hitta bokstavligen allt (såvida du inte går till den professionella marknaden, men det kommer att vara mer för streamers som letar efter bättre kvalitet oavsett pris som gäller för spel).

Desktop eller inbyggd mikrofon, vilket är bättre för spel?

Microfonos streaming Trust

När allt kommer omkring, om det du letar efter är bättre röstanslutning för spel och inte den bästa streamingkvaliteten, är den inbyggda mikrofonen i hörlurarna det som är bäst för dig helt enkelt på grund av dess mångsidighet och därför att du inte behöver spendera mycket pengar för att få ett bra resultat.

Det är sant att en skrivbordsmikrofon också ger dig några ytterligare fördelar, som att inte behöva bära hörlurar (vilket är särskilt uppskattat i varmt väder), men det begränsar också dina rörelser kraftigt om du vill bli hörd och fångad bra, plus omgivningsljud, så i själva verket väljer alla en eller annan typ (vi sa redan till oss själva att när vi pratar om enkel kommunikation med vänner eller ett lag medan vi spelar, har vi de integrerade hörlurarna).

0 Shares