Den slutliga versionen av macOS Monterey är tillgänglig

0 Shares

Efter många betaversioner och två releasekandidater, implementerar Apple äntligen idag den slutliga versionen av macOS Monterey.

Den slutliga versionen av macOS Monterey, som kommer att installeras på 14 och 16-tums MacBook Pro som levereras i morgon, är äntligen tillgänglig. På menyn Safari 15, den mycket praktiska livetexten, rumsligt ljud för FaceTime, koncentrationsläge, genvägar på Mac, en 2FA-kodgenerator, några nya funktioner för Finder, AirPlay-sändningar på Mac och andra nyheter. Två viktiga nya funktioner som presenterades på WWDC21, SharePlay och Universal Control, kommer dock inte att vara tillgängliga i denna första iteration.

Illustration: Den slutliga versionen av macOS Monterey är tillgänglig

Den senaste utvecklingen av macOS kräver en MacBook 2016, MacBook Pro och MacBook Air sedan 2015, Mac mini 2014, iMac 2015, iMac Pro 2017 och en Mac Pro sent 2013 eller senare. Tveka inte att meddela oss om dina möjliga upptäckter och (vi hoppas inte det) besvikelser i kommentarerna.

Illustration: Den slutliga versionen av macOS Monterey är tillgänglig

De mer noggranna kan installera macOS Monterey på en extern volym i USB eller Thunderbolt (med TRIM-stöd för SSD i detta fall), det räcker med att starta installationen, välj sedan Visa alla diskar när programmet frågar var installera systemet, innan du väljer den externa volymen. Det kommer då att vara möjligt att välja i Systeminställningar på vilken volym datorn ska starta (eller genom att trycka på Alternativ-tangenten under uppstart). Som vanligt sker lanseringen av denna uppdatering gradvis. Vissa kommer att kunna dra nytta av det så fort den här artikeln publiceras, och andra kommer att behöva vänta några minuter/timmar innan den är tillgänglig. Apple erbjuder också uppdatering 11.6.1 för Big Sur som ger säkerhetskorrigeringar.

0 Shares