De bästa spelen för barn att lära sig programmera enkelt

0 Shares

Barn är emot programmering, varför ska de lära sig det?


Naturligtvis, när man pratar om hur ett barn ska lära sig programmering, föreställer sig mer än en förälder redan att sitt barn plockar upp koden som är fäst på skärmen, som om det vore en miniatyrversion av Mr. Robot som bryter femhörningen och eftersöks av Interpol. Och sanningen är, nej, vi menar något helt annat än den idén.

När vi talar om att lära ut programmering för ungdomar, talar vi om att använda grunderna i dessa system så att de kan lära sig att lösa problem bättre, snabbare och med mer uthållighet. Detta är vad som kallas beräkningstänkande , som inte är något annat än en problemlösningsmetod eller ett tillvägagångssätt som kombinerar teknologier för att blanda med mänskliga idéer. Således, om våra barn lär sig att utveckla dessa typer av tankar, kommer de att kunna lösa problem av olika typer, inklusive olika typer av tankar, såsom: logiska, abstrakta, kritiska, matematiska, etc.

Naturligtvis, när det är dags kan de själva bestämma om de är intresserade av att lära sig mer om programmering nu när de har ett tänkesätt som är bättre lämpat för att lära sig den här typen av information. Men än så länge räcker det mer än väl om de vet hur de bäst löser de problem som uppstår under deras utveckling.

8 lärande programmeringsspel för barn

Allt detta beräkningstänkande och utveckling i en programmeringsdriven miljö låter bra, men hur får vi våra barn att lära sig att göra det? Tja, det blir lika enkelt som att spela spel från en mobiltelefon, surfplatta eller från själva webbläsaren. Nedan har vi listat 8 intressanta och roliga spel för alla åldrar som barn i huset kan förbättra detta tänkande eller beräkningsinlärning

Skrapa av

Den första och kanske den mest populära är SratchJR … Det är en applikation som kan användas gratis i en webbläsare eller på vilken mobil enhet som helst. Med Scratch kommer våra barn att använda blocksystemet för att skapa animationer, videospel och mer, och kombinera dessa avsnitt med enkla instruktioner. Till exempel hittar vi “koder” för rörelser, ljud och många andra handlingar som gör att du kan utveckla och “programmera” denna enkla mjukvara utan några komplikationer.

Blockly spel

En annan plattform, vars användning uteslutande är begränsad till webbläsare, är Blockly spel och naturligtvis är tillgången helt gratis. Här hittar vi en mycket varierad uppsättning spel som våra barn kan lära sig perfekt. Huvudmålet, eller snarare kärnan i spelen, är att använda kodblock och placera dem i rätt ordning, men självklart anpassa sig till temat för varje spel.

Dinosaurie kamomill

Ett väldigt enkelt spel, men samtidigt väldigt lärorikt för de minsta. Dinosaurie kamomill … Det här spelet är gratis och du kan ladda ner det exklusivt för Ios, det vill säga på Apple-produkter. Det här är ett spel som, med en typisk dra och släpp-funktion, lär dig hur begreppen sekvenser, händelser, loopar fungerar och hur du använder dem för att lösa problem som blir allt svårare.

Tynker

Å andra sidan har vi Tynker-spelet tillgängligt både för iOS och från webbläsaren. Ett av de mest visuella och varierande alternativen för våra barn, där de kan spela ett stort antal minispel med gåtor, animationer m.m.

Utvecklare: Tynker

Lightboat Jr.

I Lightboat Jr. barn kommer att spela rollen som en liten robot, som använder en serie upplysta block i olika färger och ikoner med dra och släpp-funktioner (block som inkluderar olika åtgärder för roboten, som att rotera, tända ljuset, flytta och hoppa ) måste de få den här dockan att tända de rätta brickorna för att gå vidare till nästa nivå. Ett spel som fas för fas kommer att implementera nya åtgärder och komplicera dem något så att de förbättrar det tänkande som behövs för att lösa problem på ett systematiskt sätt. Den här titeln kommer att vara tillgänglig för Android och iPhone.

CodeMonkey

En annan mycket visuell version av spelet är CodeMonkey , som de minsta i huset kan spela genom webbläsaren. Här kommer de att behöva leda apan längs en väg full av hinder, där de kommer att behöva infoga en serie exakta, men okomplicerade instruktioner. Dessa kodrader måste implementeras genom att klicka på instruktionersknappen längst ned på skärmen. Ett enkelt sätt för barn att lära sig enkla programmeringskoncept med Python.

Catos vandring

För äldre barn som vill ha mer utmanande uppgifter finns en lek med Catos vandring … Ett slags grafiskt äventyr där de spelar rollen som Cato, en pojke som reser till en annan värld genom en magisk dörr, en plats som inte följer samma regler som han kände till.

Genom att tillämpa logik och, naturligtvis, programmera koden, kommer vi att behöva etablera Catos rörelse över spelplanen. Hur ska de göra det? Använd färgade kort och flaggor, skapa kedjor av åtgärder som kommer att bli mer och mer komplexa. Ett spel som endast kommer att finnas tillgängligt på Apple-enheter som iPhone eller iPad.

Flytta sköldpaddan

Slutligen, på den här listan, har vi ett enkelt alternativ för de små. Det kallas Sköldpadda i rörelse och som namnet antyder kommer det att bestå av att flytta sköldpaddan på rätt väg genom de olika nivåerna. Naturligtvis kommer dessa rörelser att utföras genom att programmera detta djur med enkla kommandon från din telefon eller surfplatta.

0 Shares