Darkroom är optimerat för macOS Monterey (RAW Smart Album, Clarity …)

0 Shares

Tillsammans med lanseringen av macOS Monterey idag, uppgraderar Darkroom: Photo / Video Editor till version 5.7 och uppgraderar dess senaste funktioner till den senaste versionen av macOS.

Bland de senare finner vi Genvägar på Mac, introducerade i somras. som gör det möjligt att använda redigering och export av appen direkt (och snabbare) i hans arbetsflöde. De kan till exempel användas för att applicera ett filter och justera dess intensitet, anpassa en ram, använda en centrerad beskärning i ett bildförhållande eller till och med lägga till en vattenstämpel. Utgivaren introducerade också RAW Smart Album på Monterey och iOS 15. Bibliotekets sidofält och albumväljare erbjuder nu ett smart album som centraliserar alla RAW- och RAW + JPEG-foton på ett ställe.

Illustration: Darkroom är optimerat  för macOS Monterey (RAW Smart Album, Clarity ...)

En annan funktion, som var exklusiv för iPhone och iPad på grund av tekniska begränsningar, kommer äntligen till macOS Monterey: Clarity. Det sistnämnda gör det möjligt att ha färre detaljer på ett ansikte och för att göra det mjukare, det räcker för att minska klarheten och vice versa för en mer dramatisk effekt eller för att förbättra strukturen. Funktionen tillåterjustera kontrasten i en bild utan att påverka den övergripande tonen. På så sätt accentueras eller jämnas detaljerna ut, men vitt och svart förblir oförändrat och kanterna fortfarande skarpa.

Darkroom finns på App Store för iPhone, iPad och Mac, som en gratisversion med inbyggda chattar eller ett abonnemang.

0 Shares