CSAM: fler och fler organisationer motsätter sig iPhone-skanning

0 Shares

Efter Apples beslut att fördröja införandet av dess CSAM-system, reaktionerna verkar fortfarande blandade. Så denElectronic Frontier Foundation sa att hon var nöjd med denna förändring men dock inte helt nöjd. Nu skulle hon verkligen gilla företaget överger helt utplaceringen av denna mycket kontroversiella funktion.

Illustration: CSAM: fler och fler organisationer motsätter sig iPhone-skanning

För henne måste företaget gå bortom enkel avlyssning och överge sina planer på att helt sätta en bakdörr i sin kryptering. Kroppen upprepade hans rädsla för de planerade funktionerna som den anser vara ett intrång i integriteten för alla iCloud Photos-användare, inte en förbättring.

Bortom USA (där funktionen är begränsad för tillfället), det befarar att vissa auktoritära regeringar kan begära tillgång till andra handlingar genom detta. Hon citerar också det globala motståndet från mer än 90 organisationer runt om i världen att inte implementera dem, så att de inte leder till censur av skyddat tal, hotar integriteten och säkerheten för människor runt om i världen och får fruktansvärda konsekvenser för många barn.

Kom ihåg att Cupertino har beslutat att ta mer tid under de närmaste månaderna för att samla in kommentarer och göra förbättringar, med tanke på ganska stora protester. Funktionerna som presenterades i slutet av augusti tillhandahåller skanna iCloud-fotobibliotek av användare som söker efter material för sexuella övergrepp mot barn stärka kommunikationssäkerheten att meddela barn och föräldrar när de tar emot/sänder sexuellt explicita bilder, och likaså utvidgningen av CSAM-direktiven via Siri-sökning.

0 Shares